keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kinkku-tuorejuustosarvet

Tässä pikkusuolaiseen todella helppo ja toimiva resepti! Resepti osittain kotikokki.net sivulta, jonkin verran itse oon muokannut sitä :)

Taikina:

6dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl sokeria
100g voita tai margariinia
2dl maitoa tai vettä
25g hiivaa

Täytteeksi itse käytän mieluiten Korpelan kinkkusuikaleita tai -kuutioita. Ovat ehdottomasti parhaimman makusia omasta mielestäni. Niiden kanssa ruohosipulituorejuustoa. Voiteluun kananmunaa ja päälle voi halutessaan laittaa juustoraastetta tai vaikka unikonsiemeniä.

Täyte kannattaa sekoittaa erillisessä kulhossa ja laittaa jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun tekee taikinan.

Annos: 16 kpl sarvia

1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi rasva joukkoon. Liuota hiiva haaleaan nesteeseen ja sekoita muiden ainesten joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne pyöreiksi levyiksi ja jaa levyt veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Ripottele leveään päähän ensin mausteet, sitten kinkkukuutiot ja juustoraaste. Kierrä kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Taivuta sarviksi. Anna kohota hyvin.

3. Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai unikonsiemeniä.

4. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia

0 ihanaa kommenttia:

Lähetä kommentti