Thaimaa, Phuket, Karon Beach 1.-15.11. 2011





En ollut koskaan oikeastaan edes harkinnut matkustavani Thaimaahan. Mulla oli ennakkoluuloja paikallisista ihmisistä ja siitä kulttuurista. Yritin työnnellä ennakkoluulojani jonnekin kauas pois ja suhteellisen hyvin onnistuinkin, sillä lentokoneessa istuessani odotin perille pääsyä vähintäänkin erittäin innokkaasti :)

Kun astuttiin lentokoneesta ulos, tuli heti lämmin löyhähdys vastaan, mutta ilman todellinen lämpö ja kosteus valkeni mulle vasta, kun astuttiin oikeasti ulos. Huh! :D En ole koskaan ollut missään niin kosteassa ja kuumassa paikassa. Melkoista ;) Aurinko ei ollut vielä noussut, kello oli noin aamu viiden paikkeilla.

Bussimatka hotellille meni kivasti, ikkunasta näin paljon koiria, ihmisiä kulkemassa kaduilla ja muutaman oranssiin pukeutuneen buddhalaismunkinkin bongasin. Hotellilla jouduttiin odottelemaan huoneen saamista klo 14 saakka. Kansainvälisen käytännön mukaan on kuulemma ihan normijuttu. Vessassa käytiin vaihtamassa vähän kevyempää vaatetta ja sitten mentiin aamupalalle.


Eka päivä meni aikalailla koomassa. Oltiin herätty maanantaiaamuna aikaisin ja päästiin nukkumaan vasta tiistaina illalla.

Vaikka mä en Suomessa ole kuuman ilman ystävä, Thaimaassa lämpö tuntui vain kivalta. :) Kuumuus siellä oli niin erilaista. Suomessa on liian kuivaa silloin, kun on +30 astetta lämmintä. Hotellimme oli noin 300m päässä merenrannasta. Lähdimme lähes joka päivä aamupalan jälkeen rannalle paistattelemaan päivää :)

Oikeastaan me kuljettiin ilman kameraa melkein koko eka viikko, mut sit tajuttiin alkaa ottaa sitä mukaan :) Aurinkolaseille tuntui muuten olevan käyttöä pilviselläkin ilmalla! :o Jotenkin todella kirkasta, vaikka seuraavasta kuvasta sitä ei kyllä huomaa.




Karon Beach antoi vaikutelman suhteellisen rauhallisesta menosta. Yöelämää oli kyllä, mutta yöt sai nukkua rauhassa. Me ei lähdetty hillumaan öisin mihinkään kuppiloihin, alkoholi ei oikein maistunut siellä kuumassa. Alimmillaan lämpötila oli +25 ja korkeimmillaan +34 varjossa. :) Tai ei me nyt koko aikaa sitä mittaria vahdattu, mutta mitä nyt joskus tuli vilkastua :)


 Varpaista tuli otettua paljon kuvia ;)

Ensimmäinen reissu tehtiin perhospuutarhaan. Siellä oli kylläkin myös muita ötököitä: hämähäkkejä, torakoita, sirkkoja jne, mutta ne olivat sellasissa laatikoissa ja sisätiloissa. Perhoset olivat vapaana lähes luonnontilassa, mitä nyt siellä oli verkkokatto ja -seinät. Oli aika hauska tunne, kun perhosia liiteli ympäriinsä, ne laskeutuivat pään päälle tai varpaille ja muutama meinasi naamaankin lentää! :D 



Perhospuutarha sijaitsi Phuket Townissa, joka on saaren pääkaupunki. 

Samassa kaupungissa oli myös eläintarha, jossa käytiin. En kyllä suosittele menemään sinne. Korkeasaaressa Suomessa eläimillä on moninkertaisesti elintilaa ja virikkeitä verrattuna tuohon. :( Ja ne eläimet.. Norsut oli kytketty yhdestä jalasta ketjulla lattiaan kiinni siten, että eivät päässeet kunnolla nostamaan edes sitä jalkaa ylös, niin lyhyt ketju oli! :( Tiikerit olivat hyvin levottomia pienissä "kodeissaan". Nähtiin myös turistien kanssa valokuvattava tiikerin pentu. Raasu oli niin huumattu, ettei se pysynyt tolpillaan mitenkään. :( Ainoat onnellisen tuntuiset elukat koko eläintarhassa olivat possu (sillä oli hurjasti tongittavaa ja se selvästi nautti siitä, kun ihmiset tulivat sitä katselemaan) ja krokotiilit (ne vain makasivat päällekäin kasoissa, niinkuin tekevät luonnossakin ja lilluivat altaassa).



Muutamassa ostoskeskuksessa tuli myös käytyä. Toinen sijaitsi Patongilla ja toinen Phuket Townissa. Ihan kamalasti ei mitään osteltu, mutta oli kiva käydä silti kiertelemässä ja katselemassa :) Yhden Quicksilverin neulehupparin ostin ostoskeskuksesta. Erittäin laadukas ja just mulle sopiva huppari :) Basaareista ja rannalla kulkevilta kaupustelijoilta ostettiin myös aina välillä. Mulla on nyt 5 uutta mekkoa, kahdet uudet kesäkengät, huivi, uudet bikinit.. :) Mutta ei kyllä tuhlailtu :)

Käytiin katsomassa myös Big Buddhaa, kukkulan päällä olevaa valtavan kokoista buddha-patsasta. Ihan hieno se oli :)



Kuitenkin kaikista kivoin asia Big Buddhalle mennessä oli norsufarmi! Eläintarhareissun jälkeen ei käynyt mielessäkään lähteä katsomaan enää yhtään elukoita, mutta paikallinen taksikuskimme suositteli niin lämpimästi norsuratsastusta, että täytyihän se mennä kokeilemaan :D Hän kuulemma itse käy aina syntymäpäivänään ratsastamassa norsulla, koska se tuo hyvää onnea :) Norsut olivat iloisia, virkeitä ja paljon onnellisemman oloisia kuin eläintarhassa, joten päätimme sitten hypätä selkään! Otettiin 45min reissu. Aluksi istuimme molemmat siellä selässä, oppaan istuessa nuoren ratsumme niskassa ohjastamassa. Matkalla norsu keräsi tieltä mm. oksan, nenäliinan ja 500 bahtin setelin :D Norsu oli hauska, koska siitä huomasi, että se oli iloinen ja hieman ilkikurinenkin :D Totteli hieman viiveellä ja oli jonkin verran itsepäinen ;) Kun käännyttiin takaisin, saatiin mekin istua norsun niskassa. Mieheni meni sinne ensimmäisenä ja hyvinhän sekin siellä pysyi ;) Sen jälkeen oli mun vuoro. Norsun nahka oli karkea ja hyvin lämmin. Sillä oli harvakseltaan karkeita, mustia karvoja. :)

Käytiin yhtenä iltana katsomassa myös paikallista lajia, thainyrkkeilyä. Thaimaassa järjestetään turistialueilla paljon show-otteluita, jotka eivät siis ole oikeita otteluita. Oli hauska seurata oikeita otteluita, eikä pelkästään mitään showta. :)  Meillä oli ringside-paikat, eli oltiin aika lähellä kehää. Tosin koko stadion oli niin pieni, että joka paikasta olisi kyllä nähnyt ottelut hyvin :)

Käytiin myös Phi Phi -saarilla. Niistä kuulemma tietävät jopa sellaiset ihmiset, jotka eivät ole koskaan Thaimaassa käyneet. :) Jaa, ei me tiedetty :D Mutta aamusella lähdettiin. Kengät meiltä kerättiin pois heti speedboatiin astuessamme.



Veneellä kiidettiin tunnin verran kohti ensimmäistä pysähdyspaikkaa, joka oli The Beach -elokuvan kuvauspaikka. Turisteja oli aivan liikaa. :(

Seuraava paikka, jossa kierrettiin, oli yksi laguuni. Vesi oli hyvin kirkasta ja kaloja nähtiin. Kolmas paikka oli "Monkey Island" tai joku vastaava :D Siellä oli pieniä apinoita, joille syötettiin banaania. Hassuja otuksia, tulivat veneeseenkin.



Apinoiden katsomisen jälkeen mentiin snorklaamaan. Tai muut meni :D Mä kunnioitan vettä ja etenkin merta sen verran paljon, että mua ei saa hyppäämään mihinkään veteen. Ei altaaseen, ei järveen eikä mereen. Ei altaan reunalta, ei laiturilta eikä veneestä. Jos oltais rannasta lähdetty snorklaamaan, olisin voinut jopa mennä. :) Oon yhden kerran snorklannut ja se oli kyllä kivaa. Mutta silloin jouduin hyppäämään veneestä mereen. Siitä seurasi paniikkikohtaus ja hyperventilaatio. Ei kiitos enää. :)

Seuraavaksi lähdettiin syömään. Turisteja oli buffet-ruokapaikassa jollain Phi Phi -saarella varmaan 1000. Yöks. :( Liikaa. Onneksi pysähdys oli vain tunnin. Sen jälkeen suunnattiin jo takaisin. Matkalla pysähdyttiin kuitenkin vielä 1.5h ajaksi pienelle kalastajasaarelle. Valkoista hiekkaa ja upeita kiviä. Rantaan huuhtoutuneita, suuriakin, korallin palasia ja simpukoita. Koko saaren käveli ympäri n.5 minuutissa. :)



Reissu Phi Phi -saarille oli ihan kiva tehdä, mutta uudestaan ei sinne kyllä lähdetä :) Liikaa turisteja.

Muuta hassua reissulla tapahtunutta: Mua luultiin venäläiseksi. Jatkuvasti. Koko loman ajan saatiin lähes aina ruokalistat venäjäksi. Intialaiset kaupustelijat basaareissa puhuivat meille venäjää. Itse venäläisetkin tulivat puhumaan mulle venäjää. Siis mitäh? :D Tarjoilija purskahti nauruun, kun tilasin valkovenäläisen (white russian) ravintolassa. Hieno homma :( En osannut oikein suhtautua siihen. Kun venäläiset tulivat puhumaan mulle venäjää, en osannut anoa mitään :D Mä vaan hiljenin ja tuijotin silmät pyöreinä :D Mieheni onneksi usein pelasti tilanteet tokaisemalla jotain kieltävää :D

Meidän hotellin lähellä oli  mukava räätäli-setä :) Hän oli tosi asiallinen, ainakin mitä vertasi moniin muihin, jotka suorastaan hyökkäsivät päälle. Ja muutenkin todella kohtelias ja sellainen herrasmiesmäinen (<- onko tuo edes sana :D ). Mies teetti puvun ja pari paitaa. Mulle teetettiin mekko. Mekko on satiinia (ei rypisty) ja vaaleanpunainen. Vyötäröllä menee harmaasta satiinista kaistale. Laitan joskus tänne kuvan, kun tulee joku tilaisuus, jonne laitan sen päälleni :)

Sadekausi ei aivan ollut päättynyt vielä meidän loman aikana, mutta sateet painottuivat lähinnä yöaikaan. Usein istuttiin meidän huoneen edessä tuoleilla, kynttilä paloi ja höpöteltiin kaikkea mahdollista, kun vettä satoi. :) Vettä tuli kuin saavista kaatamalla maksimissaan pari tuntia ja sitten se loppui :) Yhtenä iltana oli kunnon ukkosmyrsky ja maa oikein tärisi, kun jyrähteli. :) Sekään ei kyllä kestänyt pitkään.

Lähtö koitti tiistaiaamuna 15.11. Bussi tuli hakemaan klo 0530. Lento lähti Thaimaasta klo 0900 aikaan ja perillä Suomessa oltiin neljän jälkeen iltapäivällä :) Kiva reissu, mutta kiva oli tulla kotiinkin!

Kommentit

  1. Mukavan kuuloinen loma ollut teillä. :) Oliko teillä matkatoimiston järkkäämä matka vai itsekö toteutitte? Entäs retket joilla kävitte? Olitteko missä hotellissa ja suositteletteko sitä? Itse olen nimittäin juuri järkkäämässä matkaa Phukettiin ja pohdiskelen vielä asioita.

    VastaaPoista
  2. Niin ja piti myös kysyä siitä räätäli-sedästä, että missä hän toimii. Olisi huippua saada uniikki mekko!! Kävittekö muuten kylpylähoidoissa ja jos viitsit kertoa vielä Phuketin must -paikat/nähtävyydet/tekemiset?

    VastaaPoista
  3. Se räätälisetä oli meidän hotellin, Phuket Ocean Resortin vieressä. Tai sellaisella hotellin vieressä olevalla pienellä sivukujalla :) Sivukujalle käännyttii just ennen lähintä kauppaa. :)

    Ja tosiaan suosittelen tuota hotellia. Siitä on lyhyt matka rantaan, lyhyt matka "keskustaan" ja se on kuitenkin aika rauhallisella paikalla. Karon Beachilla siis :) Mun mielestä koko reissu oli huippukokemus, näin ensikertalaiselle! :)
    Mitähän paikkoja suosittelisin.. Perhospuutarha Phuket Townissa, samoin oikeeta thai boxingia (muyi thai) niin ikään Phuket Townissa, norsuilla ratsastamista suosittelen ehdottomasti, tokalla farmilla kun ajetaan rinnettä ylös Big Buddhan luo. Riippuu ihan siitä, mitä lomalta hakee :) Meillä ei ollut erityistoiveita.

    Ja meidän matka oli Tjäreborgin matka, mut ei me mihinkään matkatoimiston retkille osallistuttu. Ne olivat melkein kaksi kertaa niin kalliita kuin paikallisten tarjoamat hinnat. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos nopeista ja hyvistä vastauksista! :) Mukava saada kunnon vastauksia kun matkatoimiston tädit ja sedät hehkuttaa vaan myydäkseen matkan.

    Aion ehdottomasti etsiä sen räätälisedän! :D

    Vielä jos jaksat vastailla niin mitä kulkuvälineitä käytitte ja mikä niistä oli toimivin mielestänne? Pärjäsittekö englannilla vai oliko teillä joku suomi-thai sanakirja vai mentiinkö vaan eleillä ja ilmeillä? :D

    Maistelitteko ruokaa avoimin mielin ilman vatsapöpöjä tai muuta sellaisia?

    Kävittekö thaihieronnoissa tai muissa ihanissa hoidossa esim kylpylässä?

    VastaaPoista
  5. Me kuljettiin taksilla :) Yksi taksitolppa oli just hotellia vastapäätä. Siin oli mukavia ihmisiä. Yks nainen siitä vei meidät sinne norsuratsastukselle matkalla sinne Big Buddhaa katsomaan.

    Tosiaan se räätälijuttu oli ihan uusi firma, ni sen takia en osaa nimeä sanoa :o Mut ihan sen hotellin vieressä oli joku klinikka ja räätäli, mut sitä räätäliä me ei käytetty. Tää meidän intialainen räätäli oli tosi asiallinen. Sellainen vähän pyöreä mies. Lähes kaikki muut olivat tosi hoikkia :) Ja se usein istu siinä sivukujan risteyksessä, ihan sen kaupan vieressä ja mainosti itseään siinä :)

    Englannilla pärjättiin hyvin. Ainoa "ongelma" oli se, että mä en aluks ymmärtänyt yhtään mitä ne thaikut puhu :D Mut siihen kyllä tottu sitten nopeasti :)

    Pöpöistä sen verran, että me ei mitään käsihuuhteita käytetty ollenkaan. Ei tosin syöty mistään sellasista kojuista, vaan käytiin ihan ravintoloissa syömässä. (Kannattaa käydä kokeilemassa ravintolaa Two Chefs!) Miehelle tuli vatsatauti, oksenteli monta tuntia ja sit mentiinkin Patongilla sijaitsevaan sairaalaan hakemaan apua siihen. Sairaala oli muutes siisti! Mulla oli yks kuumepäivä ja maha vähän löysällä, mut ei ollut mitään tarvetta juosta vessaan tms :) Ja paracetamolia sai siitä viereisestä kaupasta :) Mulle ei noi vatsataudit muutenkaan koskaan iske. Mies söi yhdessä drinkissä olleen oliivin ja veikkailtiin, et se saatto johtua siitä. Alko nimittäin nopeasti sen jälkeen se oksentelu. Joten ei ehkä kannata oliiveja syödä ;)

    Rannalla käytiin hieronnassa. Mä hierotutin lähinnä jalkoja, mies kävi ihan kokovartalohieronnassa. Se oli kyllä tosi kivaa! :) Niin ja tinkiä kannattaa! Rannalla kaupustelijat pyytää ihan törkeitä hintoja, samoin basaareissa ne myyjät. Ne voi näyttää loukkaantuneilta ku pyydät jotai iha mitätöntä hintaa, mutta loppujen lopuks ku saat haluamas hinnan, ni ne on parhaita kavereita taas ;) Eli niissä on katetta.. :)

    VastaaPoista
  6. Suuri kiitos taas paljon vastauksista, selventää ja helpottaa asioita paljon! :) Taksithan on vissiin turvallisin kulkuneuvo siellä kunhan muistaa sopia hinnan ja tsekkaa mittarin.

    Räätäli kuullosti kyllä huipulta, se puoti täytyy etsiä!! :)

    Hih, kuulostaa vähän espanja meiningiltä ...siellä jotkut mongertaa englantia niin omalla tavalla ja vielä puhuvat niin nopeasti, mutta kyllä siihen sitten korva tottuu. Tuskin Thaimaassakaan tarvitsee täydellistä englannin kielen taitoa, kuhan sinne päin. :D

    Mä mietin, että käsihuuhde ois varmaan aika hyvä perushygienian turvaamiseksi. Niistä ruuista kun ei voi tietää. Ehkä täytyy syödä maitohappobakteereita ennen matkaa ...poikaystävällä on aika herkkä vatsa, että hänen puolesta tuo asia mietityttää enempi. Jospa siellä pärjää kun ruoka on kuumennettua ja ei syö niitä oliiveja tai ota drinksuihin jääpaloja. :)

    Oon lueskellu netistä noista hieronnoista ja muista kauneuspalveluista ...vissiin laatu ja hinta vaihtelee. Paras lukemani vinkki oli ehkä se, että kun menee sisälle niin voi siitä ympäristöstä tehdä päätelmät kaikesta muustakin. Geeli- ja akryylikynsiä mietin, mutta taitaa jäädä kun siellä ei ole niin hygieenista ja sit saatetaan käyttää sellaisia myrkkyjä joita ei esim Suomessa saa käyttää.

    Shoppailua kyllä odotan, että mitä kaikkia kivaa ja krääsää löytyy. Tykkään kyllä markkinamaisista kojuista ja mahtavaa kun on vara tinkiä!! :)

    VastaaPoista
  7. :) Takseissa ei kyllä ole minkään sortin mittareita, joten hinta sovitaan etukäteen. Käsihuuhde on varmasti ihan hyvä olla olemassa. :) Ja maitohappobakteereitakin suosittelen. Pari viikkoa ennen matkaa vähintään ja sit matkalla viel. Mä en osannut ennen matkaa pelätä minkään sortin vatsatautia, kun en edes tiedä miltä sellanen tuntuu..

    Mä en osaa noista oikeista kauneussalongeista sanoa mitään, mutta rannalla ne hierovat tosi kivasti ja edullisesti. :) Ja shoppailua suosittelen kyl! :) Phuket Townissa ja Patongilla on molemmissa iso ostoskeskus. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti