Virkatun lumihiutaleen ohje

Pyynnöstä yritän tässä kirjoittaa sanallisen ohjeen edellisessä postauksessa olleisiin virkattuihin lumihiutaleisiin. :) Nää on nopeita tehdä, koska kerroksia tulee vain kaksi :) Ohje ei siis ole se, minkä netistä löysin, vaan itse muunneltu versio.

Virkkaa 8kjs renkaaksi.
1. krs. : Virkkaa 4kjs (näistä kaksi ensimmäistä = ensimmäinen pylväs). *1p, 2kjs* Toista kaksitoista kertaa (yhteensä 14 pylvästä) ja lopussa kiinnitä ensimmäisen pylvään 3. kjs.:aan piilosilmukalla.
2.krs. : *5kjs, tee nirkko virkkaamalla 1ps koukusta laskien 4. ketjusilmukkaan, 2kjs, kiinnitä nirkko 1ps:lla seuraavan pylvään päälle. 7kjs, 1ps koukusta laskien 4. kjs:aan 3 kertaa (eli 3 nirkkoa). Kiinnitä nirkot vielä toisiinsa niitten alta 1ps:lla. 3kjs, 1ps seuraavan pylvään päälle. * Toista 6 kertaa, eli hiutaleeseen tulee 7 isoa sakaraa. Katkaise ja päättele langat.

Mulle tuotti aluksi päänvaivaa nuo nirkot. Kunnes hoksasin idean, että kun oot noissa suuremmissa sakaroissa tehnyt sen ensimmäisen nirkon, niin sun täytyy virkata 3kjs ja sitten kiinnittää ne siihen samaan kuin ensimmäisenkin. Ja kolmas nirkko samalla tavalla.

Alkuperäisessä ohjeessa isoja sakaroita tuli 6, mutta mun ohjeessa niitä tulee 7.

Toivottavasti tämä on nyt jotenkin ymmärrettävässä muodossa :D Jos ei, niin voin jostain vaiheesta pyydettäessä yrittää laittaa kuvaa, mutta pienenä varoituksena sanottakoon, että oon vasenkätinen. Eli kuvatkin tulevat olemaan vasenkätisen vinkkelistä ;)

Kommentit