lauantai 7. huhtikuuta 2012

Omenapiirakka


200g margariinia
1.5dl sokeria
3dl venhäjauhoja
0.75dl maitoa
1 muna
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
pari hassua omenaa
kanelia ja sokeria

1. Sulata rasva (tai käytä pullomargariinia)

2. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa

3. Lisää jauhot (tässä vaiheessa ei vielä leivinainetta). Kananttaa lisätä hiljalleen, ettei taikinasta tulisi vielä liian kuivaa. 

4. Ota sivuun n. kahvikupillinen taikinaa. (Se ripotellaan valmiin piirakan päälle ennen uuniin laittamista).

5. Lisää kulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla reippaasti, jotta saat taikinasta tasaisen. Taikinan ei kuulukaan tässä vaiheessa olla erityisen kuivaa. Ei pysy vuoan reunoilla, mutta ei ole ihan litkuakaan. 

6. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. 

7. Ripottele pinnalle myös kanelia ja sokeria. (Jos omenat ovat happamia, niin kannattaa laittaa hieman reilummin sokeria).

8. Ripottele pinnalle alussa sivuun jätetty taikina. 

9. Paista 200 asteessa n.30min.

Omenapiirakka maistuu taivaalliselta vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

2 ihanaa kommenttia:

  1. Voi tuska,miten herkullisen näköinen omppupiirakka, kuola valuu....
    Olin eilen ystävällä kyläilemässä, joka oli leiponut maailman parasta mustikkapiirakkaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin muuten sanoa, että tuosta omppupiirakasta tuli ihan superhyvä! Syötiin sitä jäätelön kanssa, ja vei kielen mennessään. Vaikka mä en edes pahemmin välitä piirakoista :D

      Mustikkapiirakkaa täytyy varmaan tehdä seuraavaksi sitten... :D

      Poista