Sukkia. Rakkaudella.


Lupasin aikaisemmin kertoa teille uudesta kirjahankinnastani. Tässäpä se nyt on! Kansikin niin kovin kaunis :) Hipelöin tätä yhtenä päivänä kirjakaupassa, mutta en vielä ostanut. Sitten kuulin muutamilta tutuilta oikein vuolaita kehuja ja sanoinkin miehelle, että nyt täytyy päästä kirjakauppaan! "Mun täytyy ostaa yksi sukkakirja!". Mies totesi, että "No ei kai siinä auta muu kuin lähteä kauppaan." Aika ihana ;)


Kirjan sukkamallit ovat toinen toistaan kauniimpia.


Kaikki ohjeet ovat 2.25mm puikoille. 


Valinnan vaikeus oli päättää minkä ohjeen aloitan ensimmäiseksi. Siispä päädyin aloittamaan ihan ensimmäisestä ohjeesta, Hederasta, josta jo aiemmin kerroinkin. 


Kommentit

 1. Oi, ihana sukkakirja! Tuo näyttää kyllä ostamisen arvoiselta! :)

  Sukista puheenollen. Sinä kun olet jo aika pro noiden sukkien tekemisessä yhtäaikaa, niin kysyisinkin, kuinka pitkä kaapeliosa pyöröpuikoissa pitikään olla, kun sukat tekee yhtäaikaa? Lisäksi kysyisin, oletko tehnyt tällä tekniikalla lasten sukkia? Pitääkö kaapelin olla tällöin lyhyempi? Ylipäänsä, onko parempi, jos kaapeli on liian pitkä, kuin liian lyhyt? Olisi kiva, jos saisin vastauksia, nyt kun ihan todella puraisi tuo "Tee sukat yhtäaikaa"-kärpänen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oot innostunut sinäkin tästä kaksi sukkaa kerralla -tekniikasta! Mä oon tehnyt sukkia 80cm pyöröillä, mutta 100cm pyöröt ovat paremmat. 120cm puikotkin löytyy, mutta tuo 100cm tuntuis riittävältä myös :) Ja todellakin, mieluummin liian pitkät kuin liian lyhyet. Ja oon tehnyt myös lasten sukkia. Niitä oon tehnyt sekä 80cm että 100cm pyöröillä, ei ole niin väliä :) Ja suosittelen valitsemaan sellaiset puikot, joissa kaapeli on erittäin joustava. Peruskaupoista saatavat Prymin puikkojen kaapelit ovat aaaaaivan liian jäykät! Tykkään nyt noista KnitPron Karbonz-puikoista, mutta myös ne tavalliset puiset ovat hyvät. Ja mulla on myös yhdet Addin pyöröpuikot, kullan väriset puikot, joissa punainen/lila kaapeli :) Niistäkin tykkään.

   Ja kysy ihmeessä lisää, jos haluat jotain tietää :)

   Poista
  2. Ok, kiitos vastauksesta! :) Helpotti paljon puikkojen valinnassa! KnitProt ostan ehdottomasti, en muita puikkoja enää käytäkkään :) Nuo hiilikuituiset houkuttaisi, sellaiset kun yhdet sukkapuikot on ja hyväksi ne totesin, vaikkakin aluksi ne tuntuivat liiankin liukkailta.

   Niin käytätkö muuten kiinteitä pyöröpuikkoja vai irto puikko-kaapeli-yhdistelmiä? Olen katsellut myös noita settejä, missä on irto puikkoja ja kaapeleita, mutta niissä puikkojen koko näyttää Knit Prolla alkavan vasta 3,5 mm:stä ja itse olen taas tottunut sukkia tekemään lähes poikkeuksetta 2-3 mm puikoilla.

   Poista
  3. Mulla on kiinteitä pyöröpuikkoja ainoastaan. Ja mulla on 2.5mm-3.25mm pyöröjä, joilla teen sukkia. Mulla melko löysä käsiala, joten esim 7Veljestä-paksuista lankaa neulon surutta 3.25mm puikoilla :) Tosin nyt oon tykästynyt noihin ohuempiin lankoihin, joten nuo 2.5mm puikot on aika sopivat mulle ja mun langoille :)

   Poista
  4. Hauska kuulla, että joku muukin "kärsii" löysästä käsialasta ;) Yleensä jos käsiala tulee puheeksi, niin kaikki melkein sanovat, että on tiukka käsiala :D

   Tuhannesti vielä kiitos neuvoista! Nyt kelpaa lähteä pyöröpuikko-ostoksille :)

   Poista
  5. Siis ala-asteella mulla oli aiiiiivan liian tiukka käsiala muistaakseni. Sillon ei mistään käsityöjutuista tullut yhtään mitään. Samoin yläasteella käsityötunnit olivat aivan kamalia, kun en mistään mitään ymmärtänyt. Opettajilla oli aika vaikeaa, kun piti vasenkätiset aivot koittaa saada taipumaan nätisti oikeakätisesti neulotuille silmukoille ;) Sitten joskus parikymppisenä käsitöiden maailma aukes mulle ihan uudella tavalla :) Ja nyt 25-vuotiaana onnistuu melkein mikä vain! Kunnollahan mä oon neulonut kai vasta reilun vuoden verran :)

   Hauskoja pyöröpuikkoshoppailuja sulle :) Luultavasti sulle tarttuu vähän lankojakin mukaan ;)

   Poista
 2. Oi miten ihania sukkia <3 Varmasti hyvä hankinta on ollu :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti