Ajatuksia odotuksesta; osa 3

Minulta toivottiin/pyydettiin postausta raskaudesta ja sen tuomista ajatuksista. Hetken mietittyäni ajattelin, että se voi olla ihan hyväkin ajatus, sillä en ole mihinkään jäsennellyt näitä ajatuksiani kovin selvästi.

Nyt mietitään tarvikkeita.

Ensimmäinen osa luettavissa täällä ja toinen osa luettavissa täällä.Yhtenä päivänä aloin tutkimaan netistä löytyviä hankintalistoja esikoisen odottajalle. Listan tekeminen on ollut ajatuksissa useinkin, mutta jäänyt vain ajattelun tasolle. Vähän aikaa sitten tajusin, ettei tässä ole enää niin mahdottoman paljon aikaa suunnitella, että kannattaa jossain vaiheessa ehkä aloittaakin. 

Tosiaan esikoista odottaessa on hyvinkin hakusessa, että mitäs vauvan kanssa nyt tarvitaankaan. Mitään oikeasti ylimääräistä ei halua ostella, mutta mistä tällainen untuvikko voi tietää, mitkä on tarpeellisia? Etenkin, kun maailma tuntuu olevan niitä neuvoja ja neuvojia väärällään, jokaiselle vauvatuotteelle tuntuu löytyvän jokin perustelu. 

Laitanpa näitä listoja nyt teidänkin luettavaksi, tiedä vaikka tulis hyviä vinkkejä. 

Äitiyspakkauksen otan, hakemus on laitettu ja nyt sitten vain odotellaan sitä saapuvaksi. Sieltähän löytyy kattavasti kaikenlaista tarviketta. Oon listannut äitiyspakkauksessakin tulevat tavarat, jotta tiedän ja muistan mitä kaikkea sieltä tulee, etten hommaa esim. kaksia kynsisaksia :) 

 -Ulkohaalari 68-74 cm. Lämpörukkaset ja -töppöset.
-Peitemakuupussi 95 x 95 cm.
-Kevyt toppapuku 70 cm.
-Villahaalari 70 cm
-Neulemyssy 44 / 48 cm.
-Myssy 60 cm.
Kypärämyssy 60 cm.
-Sukkahousut 62-68 cm. Sukat ja lapaset 19-21.
-Body ja potkuhousut 50 cm.
-Body ja potkuhousut 60 cm.
-Body 70 cm.
-Potkuhousut 60 cm.
-Kietaisubody 50cm.
-Potkuhousut 50 cm.
-Body 60 cm.
-Potkuhousut 70 cm.
-Body 60-70 cm.
-Body 70 cm.
-Puolipotkuhousut 50 cm ja 60 cm.
-Puolipotkuhousut 70 cm ja 60 cm.
-Potkupuku 70 cm.
-Potkupuku 60 cm.
-Patja 70 x 42,8 x 4 cm. Patjansuojus 45 x 73 cm. Aluslakana 90 x 150 cm. Peite 80 x 120 cm. Pussilakana 85 x 130 cm.
-Kylpypyyhe 85 x 85 cm. Hiusharja. Hammasharja. Kylpylämpömittari. Hoitovoide 100 ml. Kynsisakset.
-Kestovaippahousu ja kaksi imuosaa 3-8 kg. 2 sideharsovaippaa 70 x 70 cm. Kestoliivinsuojat. Terveyssiteet 10 kpl. Kondomit 6 kpl.
-Ruokalappu.
-Kuolalappu.
Loruttele sylitellen -kirja. Suomen- ja ruotsinkieliset tekstit, erillinen saamenkielinen käännös.
-Lelu.

Isoimpia hankittavia juttuja oon laittanut erikseen omaan listaansa. Tällä hetkellä ei puutu kuin vanna ja itkuhälytin näemmä. Toki ne vaunut ja turvakaukalokin, mutta ne ja rahoitus niihin ovat sentäs jo selvillä :) 

- turvakaukalo (meinattiin ostaa naapurilta, mutta ostetaankin vaunujen runkoon sopiva)
-vaunut (päätetty, mutta ei vielä ostettu)
- sänky/koppa (pinnasänky saatu kaverilta)
-hoitoalusta (saatu kaverilta)
-vanna (saadaan)
-itkuhälytin 
-kantoliina (saatu)

Myös pienempiä hankintoja oon laittanut omaan listaansa. Näistä ei olla hommattu itseasiassa yhtään mitään vielä. Toki vanulappuja ja pumpulipuikkoja löytyy jo valmiina, mutta ainahan niitä voi ostaa lisääkin. Vilttejäkin on, mutta ei mitään erityisiä vauvavilttejä toistaiseksi. Ja näistäkin osa on sellaisia, joita ei ole ihan pakko hommata hurjia määriä ennen syntymää.

- vastasyntyneen vaippoja 
-pumpulipuikkoja 
-pussilakanoita äippäpakkauksen peittoon (olikohan koko 90*120 cm) 
- aluslakanoita pinnasänkyyn 
-patjansuojia
-ensitutti 
- sinkkivoide 
-Bepanthenia
- vauvan hoitovoide (tulee myös äitiyspakkauksessa)
-vanulappuja
-harsoja (näitä tuskin voi olla liikaa?)
-viltti/alusta

Sitten on tietty tavaroita, jotka olis hurjan kivoja, mutta ei niinkään pakollisia, kuten värikäs puuhamatto alustaksi lattialle, vauvakirja ja värikkäitä ensileluja. Miksikö värikkäitä? Sen verran tiedän vauvoista, että kiinnittävät huomiota voimakkaisiin väreihin. Meillä on melko pliisu sisustus, paljon neutraaleja värejä, vaikka toki väriläiskiä koitankin aina sillointällöin laittaa esille. Kuitenkin haluan vauvalle värikkäitä virikkeitä ympärilleen, ettei ihan värittömässä ympäristössä joudu kasvamaan, reppana :)Vaatteita en edes lähde luetteloimaan, ei sillä että niitä tulisi edes hulluna hamstrattua, mutta en koe sitä niin tarpeelliseksi :) Vaatteet on joka tapauksessa todella hankala aihe, kun ei ole mitään käsitystä kuinka usein vauvalla joutuu vaatteita vaihtamaan. Ja tiedän kyllä, vastaus on: Riippuu vauvasta. Mutta se ei tässä tilanteessa auta ;) 
Jonkinlaisen käsityksen oon paljon kyselemällä saanut, joten eiköhän se asia ole hoidossa :) Täytynee vielä jonkinlaista inventaariota tehdä vauvanvaatteista, ni tietää sitten, mitä ainakaan ei enää tarvitse :)


// Päivitystä listaan tehty 5.4.2014

Kommentit

 1. Vanna! Punkka se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkkahan tarkoittaa siis sänkyä ;)

   Poista
  2. MITÄ! Eikä tarkota. Sänky on peti. Punkka on amme.

   :D

   Poista
  3. ps. lueskelen tääl näit sun raskausjuttuja (ja parsajuttuja) enkä voi ku haaveilla. Voi sentään.

   pps. haaveilen myös siitä parsasta

   Poista
  4. Hauska, kun eksyit lueskelemaan :) Myös niitä parsajuttuja ;) Ja kyllä se todellisuudeks muuttuu yllättävänkin nopeasti. Ja sit mietit, että eihän siinä niin pitkään mennytkään, vaikka "tekovaiheessa" jokainen päiväkin tuntuu pitkältä. :)

   Ja meillä vanna on amme (tosin mies ei jaa tätä näkemystä, se ei tiedä mikä vanna on) ja punkka on peti/sänky. :) Mut mä oonkin tällanen ristiverinen tyyppi, ku osa suvusta tulee idästä ja osa lännestä.. :D

   Poista

Lähetä kommentti