Asiaa tiskiräteistä

Todella monet ovat hurahtaneet ekologisiin tiskirätteihin. Siis esim merseroimattomasta puuvillasta neulottuihin/virkattuihin tiskirätteihin tai siivousliinoihin. Puuvillaakin parempi vaihtoehto on bambu, jota kuvaillaan mm. hajuttomaksi, erittäin imukykyiseksi ja luonnostaan antibakteeriseksi. 

Ostin joskus kaupasta Novitan Bambu -lankaa ajatuksenani neuloa tiskirättejä. Vaan enpä tykännyt sitä lankaa neuloa yhtään. Kerät ovat jääneet laatikon pohjalle odottamaan aikoja parempia, todennäköisesti virkkausta. 

Ennen joulua kuitenkin tilasin Susannan työhuoneelta itselleni ja äidilleni joululahjaksi bambuisia tiskirättejä. Nyt muutaman kuukauden niitä käyttäneenä voinen antaa jo jonkinlaista arviota niistä. 

(Kuva täältä.)

Ensin meillä niitä innostui käyttämään mies. Se on tykännyt käyttää mun aiemmin neulomia rättejä myös, joten sille oli ihan luonnollista käyttää myös näitä bambuisia rättejä. 

Meillä bamburättejä käytetään lähinnä keittiössä. Kuivina niillä on kätevä pyyhkiä pölyjä muualtakin talosta. Keittiössä käytetään tasojen pyyhkimiseen pääasiassa ja hieman kosteana nyt usean pesukerran jälkeen ne imevät kosteutta esim tiskialtaan ympäriltä todella tehokkaasti. Oon jopa hieman yllättynyt siitä, että ne oikeasti toimivat. Olin jokseenkin skeptinen aluksi. 

Bamburätit kuivuvat yllättävän nopeasti eikä niistä tule muiden tiskirättien tavoin limaisia ja inhottavia koskea. Likainen rätti on äärimmäisen helppo heittää pesuun ja ottaa uusi rätti käyttöön. 

Meillä on toistaiseksi vasta kaksi rättiä ja ollaan niillä pärjätty ihan mukavasti. Äidiltäni en ole vielä käyttökokemuksia kysynyt, hänellä taisi olla hieman epäluuloisempi ennakkoasenne kuin minulla ;) Tällaiset rätit ovat mainio lahjaidea ihan kenelle tahansa.

Kummitätini kanssa keskustelin näistä räteistä mainostusmielessä, mutta pöh! Sillähän oli jo omat bamburättinsä, toinen on vieläpä Susannan työhuoneen -valmistama. Oli kuulemma ollut epäluuloinen, mutta päättänyt kuitenkin kokeilla. Eikä aio vaihtaa takaisin entisiin :)

(Ja ei, tämä ei ole mainostusta enkä saa tästä mitään. Kunhan kerron mielipiteitäni itse ostamistani tuotteista)

Kommentit

 1. Musta on tosi kiva lukea tällaisia vilpittömiä arvosteluja! Mullakin on bambulankaa laatikon pohjalla, mutta enpä ole saanut aikaiseksi - aina on jotain kivempaa neulottavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tällaiset kiinnostaa! :) Mun mielestä ajatus rättien neulomisesta on kiva, mutta innostus ei kyllä oo tähän mennessä riittänyt toteutuksen asteelle mullakaan :D

   Poista
 2. Mä oon neulonut rätin hampusta, mutten tykännyt siitä käytössä yhtään. Bambu- ja puuvillalangoista en hirveästi tykkää neulottavana enkä neuloksena, joten se on jäänyt kokeilematta. Ensituntuma neulottuun rättiin miellytti tasan niin vähän, että olen tytyväinen Susannan rättien käyttäjä minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on muitakin näihin tykästyneitä :) Ja erityisesti myös niitä, jotka eivät tykkää bambusta neulottavana :) Puuvilla menee mulla kyllä toisinaan.. Vaan ei oo yhtään niin kivaa kuin villa :)

   Poista
 3. Nuo on kyllä tosi pirteän näköisiä rättejä, kiva tietää että ovat hyviä käytännössäkin. Itse vielä toistaiseksi olen taistellut niiden limaisten versioiden kanssa,yök, ja pesukoneessakin menevät huonoksi. Pitäisköhän vaihtaa näihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen vaihtamaan :) Meille tuskin enää niitä limaisia tulee, sen verran käteviä ja toimivia nämä bambuiset :)

   Poista
 4. Ompa mahottoman ihania rättejä! Mun on varmaan ihan pakko tilata ja kokeilla! Itse olen bambulangasta neulonut rättejä ja oon tykännyt et ne on ihan jees. Mieluummin niitä käytän kuin kaupanrättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suosittelen ihan ehdottomasti :) Toimivat meillä tosi hyvin! Bambulangasta tehtyihin rätteihin verrattuna nää on ihan huippuja :)

   Poista
 5. Millaisia rättejä olet itse tehnyt? Mistä matskusta? Löytyiskö täältä sun blogista ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein jollain Novitan ohjeella pari rättiä, http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=95232. :) Mutta mun mielestä nuo kankaiset bamburätit toimivat paremmin kuin itse tehdyt. Vaan makuasiahan se on :)

   Poista

Lähetä kommentti