Bono & Purenatural

Täytyy tähän ihan alkuun sanoa, että mulla ei toistaiseksi ole mitään kytköksiä mihinkään liikkeeseen, tuotemerkkiin tai valmistajaan, joten kaikki nämä jostain tuotteesta kertovat postaukset ovat omia mielipiteitäni niistä ja mitään en sponsoroituna ole saanut :) Jos joskus saan, niin kerron siitä sitten kyllä erikseen. 

///

Ystävänpäivänä käytiin Mustissa ja Mirrissä ostamassa kissoille nappuloita. Ystävänpäiväkampanjana jakoivat näytteitä uudesta Purenatural -koiranruokasarjasta. Meidän koirat on aina olleet melko nirsoja nappuloiden suhteen, joten ihan mielenkiinnolla seurattiin, miten maistuvat. Bono tykkäs, Jedi ei. Pörrökin olis halunnut syödä Purenatural Adult Mini -nappuloita, mutta Rusettia ei juurikaan kiinnostanut. Ajattelin kuivaruoan olevan jotenkin erityisen kallista, kun eläintarvikeliikkeessä kerran on myynnissä. Vaan eipäs ollutkaan. 8kg säkki maksaa karvan verran alle 44e. Bonon painoinen koira (7kg) ei kovin paljon nappulaa päivässä syö, joten siinäkään mielessä ruoka ei kovin kalliiksi tule. 


Nyt reilu viikko ollaan syötetty Bonolle uusia nappuloita ja tuntuu maistuvan paremmin ku hyvin! Oon vähän hämmästynyt, että oikeasti ne nappulat häviävät sieltä kupista :D Bonolla sais paino nousta hieman, joten siinäkin mielessä on erittäin kiva, että nappulat maistuvat. Bono ei kyllä tykkää, kun sitä valokuvataan. Yleensä korvat on luimussa, niska kyyryssä ja silmät puoliksi kiinni :D Tätä kuvaa varten mies huuteli jotain taustalla, että saatiin nuo silmät auki ja korvia hieman ylös ;) Parhaimmat kuvat Bonosta saa sillon, ku se ei itse huomaa. Sitä varten täytyy yleensä lähteä johonkin pellolle, jolloin sen huomio kiinnittyy johonkin muuhun :) 

Kommentit

 1. Mukava postaus ja hyvä kuva Bonosta! :) Meilläkin kokeiltiin viime vuoden lopussa M&M valikoimista useita eri ruokasarjoja. Ketkua närästi leikkauksen jälkeen ns. normiruoka ja kastroitu koira kun on niin tuota painoa saa tarkkaan seurata. Ollaan miehen kanssa epäilty että Viikissä on leikkauksen yhteydessä asentaneet vatsaan mustanaukon, sillä tuo koira on aina hurjan nälkäinen! :D Syö ihan kaiken syötäväksi kelpaavan ja välillä jotain syötäväksi kelpaamatontakin.. Yrittää välillä hujata ettei muka ois saanu aamu/iltaruokaa, joten saa tarkkana olla ettei huijauksen mene läpi. :)

  Hyvin sulavavalle kevytruoalle ei ollut hirveän paljon valikoimaa. Käytönnössä palloteltiin pitkään BritCare ja Royal Canin kevytruokien välillä. Parhaaksi osottautui BritCaren light turkey&rice joka on myös hypoallergeeninen ruoka. Eikä ollut edes hinnalla pilattu 12g n. 55e. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, nyt alkoi muakin kiinnostamaan tuo BritCaren ruoka, lähinnä tuon toisen koiran kohdalla. Myytäisköhän sitä pienemmissäkin pusseissa, että vois kokeilla kestääkö maha ylipäätään? Meillä tuo toinen koira on ainakin nuorempana ollut tosi herkkävatsainen ja sen takia oon pysytellyt melko samoissa sapuskoissa sen kanssa. Bono nyt on aina ollut sellanen rautavatsa ;)

   Meillähän on koirien kanssa aina ollut ongelmana saada niille lihaa luiden ympärille :D Molemmat tollasia ruippanoita, vaikka Jedi näyttääkin massiivisemmalta hullun karvoituksensa takia :) Mutta nyt tällä hetkellä löydettiin Jedillekin ruoka (Golden Eagle Premium jotain), joka tuntuu maistuvan, lisäannoksiakin pyytää aina ajoittain ja sillon myös niitä saa. Ihmeellistä, kun koira osoittaa ruokahalua :D Oon niin tottunut siihen, että nää syövät sen verran, että hengissä pysyvät ;)

   Poista
  2. Tuota BritCare ruokaa myydään myös 1kg ja 3kg pakkauksissa. Tuo mitä me syötetään on tosiaan kevytruokaa, joten jos lihaa tarvitaan luiden ympärille niin kannattaa katsoa BritCare:in muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi salmon&potato on helposti sulava erityisesti herkkävatsaisille suunniteltu. :)

   Ja meillä tosiaan vielä imeytetään kuivamuona veteen, jotta ruoka rasittaisi mahdollisimman vähän vatsaa. Muutaman kerran olen unohtanut laittaa ruoan imeytymään ja olen saanut semmoiset mulkaisut koiralta takaisin kun ei olekkaan ollut pehmeää ruokaa. Herra on tottunut jo liian hyvään. :)

   Ja meillä tosiaan ei ole ikinä ollut ongelmia tuon syömisen kanssa. Ahmii ruuat sillä vauhdilla että välillä pitää yrittää hieman toppuutella. Ja kaikki kelpaa. Salaattilehtiä hieman nirsoaa mutta muuten syö kaiken mitä annetaan. Jopa Lime kelpasi; maistoi, irvisti, maistoi, irvisti, maistoi! :D

   Poista
  3. Okei :D Täytyy ottaa harkintaan tuo BritCare myös :)

   Meillä tosiaan on ongelmana etenkin Jedin kohdalla tuo syömättömyys. Se ei vaan syö määräänsä enempää nappuloita :D Se ei siis muutenkaan ole perso, eikä esim motivoidu ruoasta, joten kouluttaminen on hyvin haastavaa. Kyllä se sisällä namejakin syö, jos ovat hyviä, mutta pihalla se kääntää pään pois tai jos ottaa ruokaa suuhunsa, ni sylkäsee sen pois :D

   Bono taas helposti syö mitä tahansa ja se onkin sellainen rautavatsa :) Sillä on kerran elämänsä aikana tainnut olla oikeasti ripuli. Ja se täyttää tänä vuonna 8 :)

   Poista
 2. Meillä Lilolle on hätävararuokana Applawsia. Se on ainut nappula mitä tuo syö, eikä nyt huono vaihtoehto lainkaan. Muistaakseni markkinoiden johtava lihapitoisuudessaan :) Raakaruualla se on noin muuten, mutta joskus unohtuu ottaa lihat sulamaan niin saa napua :) Paavo on taas niin herkkämahainen, et ainut passeli monen kokeilun jälkeen näytti olevan jahtivahti, ihan perusruoka isolle koiralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin syödään osittain raakaruokavalmisteita. Aloitettiin se ihan sen takia, kun nää (tai lähinnä Jedi) ei juurikaan syöny. Jotenkin tuntuu siltä, että pienen koiran raakaruokinta on helpompaa ku ison. Pienille voi antaa vaikka niitä valmiita sekoituksia, joissa on vitamiinit kohdillaan, mutta isolle koiralle se tulis ihan järjettömän kalliiksi. :D Ja sit mennäänkin sen verran monimutkaiseksi, että en usko meiltä löytyvän innostusta enää niin tarkkaan hommaan :) Vaikka tiedänkin, että niitä vitamiinivalmisteita saa apteekista :)

   Jahtivahtia (Hi-energy) syötiin meilläkin parin vuoden ajan, mutta se nappula ei tuntunut erityisen maistuvalta. Kuten tuolla ylempänä kirjotin jo, ni Jedi on tosi nirso eikä ole pentuajan kasvuspurtin jälkeen osottanut erityistä mielenkiintoa ruokaa kohtaan. :) Nyt nuo Golden Eagle -nappulat tuntuu maistuvan paremmin ku mikään muu aikaisemmin kokeiltu :D Ja se on huimaa! :D

   Poista
 3. Meidän kotona luuraa myös Bono-herra, maalla vahtikoiraksi muuntautunut silkkiterrieri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on Bonot lisääntyneet sen jälkeen, kun omani nimesin :) Silloin (2006) en tiennyt ketään muuta Bono-nimistä koiraa, mutta nyt niitä putkahtelee joka paikasta ;) Ja miksei silkkiterrieristäkin vahtikoiraa saisi :)

   Poista

Lähetä kommentti