torstai 20. maaliskuuta 2014

Raparperia pakkasesta

Jaoin tänne tammikuussa reseptin helppoon marjapiirakkaan

Nyt sitä on kokeiltu sekä mustikoilla että raparperilla
Voin kertoa, että molemmat toimivat moitteetta, mustikkapiirakkaa kehuttiin erityisesti :) 


Valitettavasti mustikkapiirakasta ei ole kuvaa, koska silloin oli pimeää ja vanha kamera. Mutta vaikka nyt olikin pimeää, sain silti kuvattua raparperipiirakkani. Vaniljakastikkeen kanssa aikasta namia!


HELPPO MARJAPIIRAKKA
(piirakkavuoallinen)
1,5 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja 

1 tl ruokasoodaa 

1,5 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia) 

1,5 dl voisulaa (eli 150 g voita sulatettuna) 
sopivasti marjoja, omenaa, raparperia, mitä haluaakaan käyttää
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Itse olen lisännyt tässä vaiheessa myös osan sokerista (n. 0,5 dl). 
Lisää piimä ja voisula. Voitele piirakkavuoka (olen käyttänyt sen, mitä voisulasta jää sulatuskipon tai -kattilan pohjalle). 

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Paras väline tähän on puuhaarukka mielestäni, älä siis vatkaa taikinaa. 

Levitä taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle marjoja tai hedelmiä sekä niiden päälle sokeri. Pohjaa saa jäädä näkyviin eikä marjoja tarvitse olla kovin paksulti. 

Paista 20-25 min.

2 ihanaa kommenttia:

  1. Voi nam! Voisikin ottaa omat raparperit pakkasesta ja kokeilla tätä reseptiä! Näyttää tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) On meinaan äärimmäisen helppo!

      Poista