Kirpparikierros

Väsymys on saapunut meille, hyvistä yöunista huolimatta. Jotain on puikoillakin tekeillä, mutta katsotaan millon valmistuu :) Eilen kuitenkin kävin kiertelemässä kirpputoreja tässä suht lähellä. Yksi niistä oli ennestään tuttu, yhtä oon Facebookissa seurannut perustamisesta asti ja kaksi oli mulle entuudestaan tuntematonta. Tuli mieleen, että voisin kirjoitella jonkinlaista yhteenvetoa ja kokemuksia nyt eilisen perusteella, kun huomasin kirppareiden olevan aika erilaisia :) 

Linkit vievät kirpputorien kotisivuille tai Facebook-sivuille ja kuvat on lainattu sieltä myös :)

Secondhand Heaven / Hyrylä, Tuusula

"Secondhand Heaven on raikas ja siisti itsepalvelukirpputori Sulan Portin liikekeskuksessa Tuusulassa. Valoisissa tiloissamme on n. 180 tilavaa itsepalvelumyyntipaikkaa, jonne voi tuoda myyntiin käytettyä tavaraa. Lisäksi tiloista löytyy sovituskopit, lasten leikkipaikka sekä siistit wc-tilat. 

Secondhand Heavenissa myydään myös Englannista maahantuotuja käytettyjä lasten ja naisten merkkivaatteita.

Secondhand Heaven tarjoaa uutuuspalveluina pöydän siistinäpitoa sekä tuotteiden hinnoittelua kiireisille pöydän vuokraajille."Mulla oli odotukset todella korkealla. Uusi, valoisa ja kuvien perusteella siistin näköinen kirpputori lähellä. Kuulin jo muutamilta tutuilta, että pöydät ovat melko tyhjiä, mutta ajattelin, että enhän minä tarvitsekaan kuin muutaman pöydän, jotka vastaisivat omia tarpeitani. Mutta pöytiä oli oikeasti todella paljon tyhjillään. Valoisaa kyllä oli ja siistiä, mutta mitään ei kyllä tarttunut mukaan. Ja etsimiäni poikavauvojen vaatteita ei ollut kyllä yhtään. Kaikki vauvanvaatteet olivat tytöille.. 

Femmatori / Hyrylä, Tuusula

"Tuusulan Femmatori on itsepalveluperiaatteella toimiva kirppis. Yli 1000 neliöisestä myymälästämme löydät jopa 300 myyntipaikkaa, mukavan kahvion sekä viihtyisän leikkipaikan perheen pienimmille. Kirppiksellämme voit tehdä hienoja löytöjä tai myydä omat tarpeettomaksi jääneet tavarat - järkevin pöytävuokrin."

Hyrylän Femmatorissa oon käynyt ennenkin. Siellä on aina pöydät täynnä, tavaraa on paljon. Myös ihmisiä on paljon, mikä ei aina ole kiva juttu. En tykkää joutua kulkemaan ihmispaljoudessa. Liike itsessään on hieman pimeä ja matalan tuntuinen, mutta sieltä kyllä lähes aina löytää ostettavaa. Yksi suunnattoman iso miinus tulee asiakaspalvelusta. Minä en ole käynyt siellä myymässä enkä siis tiedä siinä yhteydessä asiakaspalvelun toimivuudesta, mutta ainakin näin asiakkaan ominaisuudessa palvelu kassalla on ala-arvoista, sanoisin jopa töykeää. Eilen näin uuden myyjän ja ajattelin, että jes, nyt saadaan varmasti parempaa palvelua. Mutta ei. Ihan yhtä töykeää, töksähtelevää asiakaspalvelua oli tälläkin kertaa. 

Kassojen vieressä on myös pientä kahvilatoimintaa, jota en ole toistaiseksi koskaan jäänyt testaamaan. Kovasti Femmatorilla ihmisiä käy, ehkä heitä ei huono asiakaspalvelu haittaa.

Tällä kertaa mukaan tarttui kaksi mekkoa. Poikavauvan vaatteita ei tältäkään kirpputorilta löytynyt. Viime aikoina on tainnut sitten syntyä vain tyttöjä?

Murula / Hyrylä, Tuusula

"Lastenvaate ja -tarvikekirppis, pieni askartelupuoti, MURULAn herkkukarkkikoruja :) , lahjatavaraa, käsintekijöiden puoti Kamari."Murulan toimintaa oon seurannut ihan alusta asti Facebookin kautta. Kivan kuuloista touhua, iloista ja energistä. Nyt päätin sitten lähteä oikeasti katsastamaan paikan. Liiketila on melko pieni, mutta hirmu kivasti sinne on saatu hyllyjä ja myyntitilaa luotua. Myytävää oli melko paljon, muutamat vauvanvaatteetkin tarttuivat mukaan, vaikka täälläkin kirpputorilla suurin osa eilen myytävistä vauvanvaatteista oli tytöille. Isommille pojille olis kyllä löytynyt ostettavaa :) Äitiysvaatepuoleltakin mukaan tarttui muutamat imetyspaidat ja -liivitkin löysin. 

Helmi / Järvenpää

"Kirpputorilla on yli 200 myyntipöytää, lattiapaikkoja sekä mm. vitriini pientavaralle. Varaa oma myyntipaikkasti heti ja tuo tarpeeton tavarasi kiertoon Helmeen. Se kannattaa aina. eiltä saat neuvot ja opastuksen hyvän myynnin aikaan saamiseksi. 

Kaksplus.fi:n kävijät listasivat Suomen parhaat lastenvaate- ja tarvikekirppiksiä. Helmi on sijoittunut 17 parhaan joukkoon! 

Iloisesti tervetuloa olet sitten ensikertalainen tai "konkari"kierrättäjä!"

Tällä kirpputorilla en ollut koskaan aiemmin käynyt. Paljon hyvää olen kuullut, mutta koska en ole erityisemmin Järvenpään ystävä muutenkaan, niin ei ole tullut lähdettyä sinne kirpputorillekaan. Eilen kuitenkin saalis poikavauvan vaatteiden suhteen oli niin heikko, että päätettiin lähteä vielä Järvenpäähänkin. Ja kyllä kannatti! Ihan ensimmäiseksi ostettiin pullat ja pillimehut kahvion puolelta ja rauhoituttiin hetkeksi nauttimaan niistä Eko-puodin puolelle. Itse kirpputori oli valoisa ja erittäin siisti. Kaikki poikavauvat on tainneet siirtyä Hyrylästä Järvenpäähän, koska Helmistä löytyi poikavauvojenkin vaatteita ja paljon! :) Valitettavasti olin jo sen verran väsynyt enkä liitoskivuissani jaksanut kovin tarkkaan pöytiä tutkia, mutta ihan kivasti tarttui vaatetta mukaan :) Hieman miinusta tulee kunnon opasteiden puuttumisesta. Kertaalleen ajettiin jo ohikin, mutta onneksi meitä oli kaksi silmäparia katsomassa mihin pihaan tulee kääntyä. Ensi kerralla taidan lähteä suoraan Järvenpäähän, kun tulee tarvetta kirpparikäynnille :) 

Kommentit

 1. Olipas kiva lukea kirppiskokemuksiasi, ja hyvä että jotain tarpeellista tarttui mukaankin. Noista vauvan vaatteista, kokemuksesta sanon että yleensä suurin osa kirppiksillä on juurikin tyttöjen vaatteita. Olen miettinyt syytä, voisiko johtua siitä että tytöille tulee ostettua enemmän vaatteita... Tosin kyllä niitä poikienkin kuteita löytyy, kun vaan jaksaa aktiivisesti kulkea kirppiksillä. Itse tein eilen kirppiskierroksen, ja löysin tooosia paljon huippuhyviä vaatteita Väinölle:)
  Muuten, meidän Väinö ei ole enää vauva, kun laitoin just hoitopöydän pois ja myntiin, byääääh....Miten aika menee näin nopeasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun joku muukin näkee vain ne tyttöjen vaatteet :D Mä veikkaan samaa, että tytöille ostellaan niin paljon enemmän ja niitä varmaan jää myös vähän käyttämättäkin. :) Mutta siis kymmentä tyttövauvanvaatepöytää vastasi ehkä yksi poikien pöytä.. Paitsi siellä Järvenpäässä :)

   Ja aika tosiaan menee nopeasti.. vastahan minäkin aloin odottamaan, eikä tässä enää ole kuin kymmenisen viikkoa jäljellä.. :)

   Poista
  2. Voi ihanuutta, sulla on kohta kesävauva sylissäs:) Ja tsemppiä nyt sen väsymyksen kanssa, jos vaan suinkin voit, lepäälepäälepää ja vielä kerran lepää! Mä otin vikoilla viikoilla Netflixin käyttöön ja tuijotin leffoja(öisinkin kun ei oikein saanut nukuttua)leffoja ja sarjoja, muuten kun en oikein osannut pysähtyä ja levätä tarpeeksi.

   Poista
  3. Joo, kyllä mä osaan levätä, onneksi! :) Kroppaa kuunnellen mennään :) Hyvä vinkki tuo Netflix!

   Poista

Lähetä kommentti