Ompelukoneen kesytys osa1.Aiemmin mainitsinkin jo, että tarkotuksena ois tarttua härkää (ompelukonetta) sarvista ja oppia ompelemaan. Äitini on yhdeltä ammatiltaan ompelija ja hän ompeli minulle ja veljilleni vaatteet, kun olimme pieniä. Nyt hän on taas innostunut ompelemaan vaikka ja mitä, ja muakin on alkanut kiehtomaan ompelun salat.

Yhtenä päivänä äitini tuli meille käymään kankaiden ja kaavojen kanssa. Tuloksena syntyi nämä tähtihousut, jotka käytännössä ompelin siis puoliksi äitini kanssa. 

Myöhemmin illalla nappasin toisen kankaan, tarkistelin langansuunnat, asettelin kaavat, saksin kankaat ja ommella hurautin W:lle housut kuulkaas ihan itse! Voi sitä riemun määrää. Onnistumisen iloa ei voinut sanoin kuvailla, mutta hymystä ei tullut loppua. Housut ovat aavistuksen isot vielä, joten en niistä ottanut kuvaa blogin puolelle, mutta sivupalkista löytyvästä Instagram-kuvakkeesta pääsette kurkkimaan nekin (sinivihreät pallohousut). 

Innostuin kovasti, nyt täytyisi vain löytää kivoja kaavoja, ostella kankaita ja tarvikkeita ja opetella jäljentämään kaavat oikein. Mutta onhan tässä vielä aikaa. Haaveissa olisi ommella itselleni mekko(ja). Oon nyt kotona ollessani tykästynyt käyttämään mekkoja, mutta kun niitä ei kovin montaa ole. Ompelemalla saisi ehkä jopa kivempia kuin kaupasta. 

No, aika näyttää. Mutta eipä ole ompelukone enää niin suuri mörkö kuin aiemmin! 

Kommentit

 1. Hienot! Ja onnea sekä menestystä uudelle harrastukselle. Kohta huomaat kun kaapit pursuaa lankojen lisäksi kankaita ja kaikkea muutakin (muka)hyödyllistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siihen kaappien täyttymiseen menee tällä olemattomalla budjetilla vielä jonkin aikaa ;) Nepparit ja pihdit ois kyl pop, koska kuolalaput ois aika käteviä just nyt :D

   Poista
  2. Kiitos! Siihen kaappien täyttymiseen menee tällä olemattomalla budjetilla vielä jonkin aikaa ;) Nepparit ja pihdit ois kyl pop, koska kuolalaput ois aika käteviä just nyt :D

   Poista
 2. Kivat housut. Saumurin hankkimista kannattaa harkita jos ompelee pääasiassa trikoovaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulemma. Mun äidillä on saumuri, mutta mä en usko tarvitsevani sellasta vielä aikoihin :) Tuo joustinommel mikä lie toimii kyllä varmaan vielä pitkään.. :)

   Poista

Lähetä kommentti