Oon jo muutaman viikon verran suunnitellut leipovani pitkästä aikaa juustokakun.
Halusin tehdä siitä hieman erilaisen. Normaalisti kun teen sitruunan makuisen juusto-osion ja siihen päälle liivatteella hyydytetyn mehusysteemin, yleensä vadelmien päälle.
Nyt jotain kirpeää ja makeaa...
Valkosuklaa-karpalo-juustokakku:
Pohja:
n. puoli pakettia Digestive-keksejä
100g margariinia tai voita
Täyte:
2,5dl Flora Vispiä
150g Créme Fraichea
1dl sokeria
350g Philadelphia -tuorejuustoa
200g valkosuklaata sulatettuna
pakasteesta karpaloita
5 liivatelehteä
Koristeluun:
Marianne-rouhetta
* Hienonna keksit ja sekoita niihin sulatettu magariini/voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi pohjaksi.*
* Sekoita Flora Vispi, ranskankerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.*
*Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. *
*Sulata valkosuklaa esimerkiksi kattilassa ja sulata/kypsennä karpalot mikroaaltouunissa. (Ulkomaisissa pakastemarjoissa olevat mahdolliset pöpöt tuhoutuvat kuumennettaessa.)*
*Sekoita sulatettu suklaa ja karpalot muiden aineiden sekaan.*
*Keitä vajaa 1dl vettä ja liuota liivatelehdet huolellisesti siihen. Sekoita huolellisesti täytteeseen.*
*Kaavi/lusikoi täyte irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.*
Ripottele päälle Marianne-rouhetta.
Oi mutsi mutsi -blogi järjestää Eemelin 50-vuotisen taipaleen kunniaksi leivontakilpailun ja tällä reseptillä ja tuotoksella olen ehdottomasti mukana! Eemelistähän löytyy oma-aloitteisuutta ja kipakkuutta (kuten karpalostakin), mutta eiköhän siinäkin viikarissa ole pehmeät puolensa (valkosuklaa) ;) Sitäpaitsi juustokakut on oikeasti helppoja tehdä, ehkäpä myös perheen omien eemeleiden kanssa?
vitsit se näyttää hyvälle!!
VastaaPoistaMaistuu paremmalle ;)
PoistaNäyttään niin herkulliselta, että munkin on tehtävä toi juustokakku tuleviin juhliimme.
VastaaPoistaSuosittelen kyllä :) Tuolla liivatemäärällä kakusta tuli mukavan pehmeä. Jos haluaa "jykevämmän" kakun, niin suosittelen laittamaan vielä yhden liivatehlehden enemmän. Mutta kasassa pysyy helposti viidelläkin :)
PoistaNamnam, varmasti herkullista. Ihanan herttainen kakkulautanen muuten sulla:)
VastaaPoistaKiitos! Se on Tupperwaren irtopohjavuoan pohja :D Toimii samalla siis kakkulautasena, älyttömän kätevää :)
Poista