Hyvää mieltä jaossa

Nappasin ihanaisen Nishan blogista tällaisen haasteen. Ideana on kertoa kymmenen minulle hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Alunperin tarkoitus on ollut jakaa tämä viidelle, mutta koska olen tämän jo aika monessa blogissa nähnyt, niin tämän napatkoon se, ken tahtoo :)1. Käsillä tekeminen.
Oli käsillä tekeminen sitten leipomista, ruoanlaittoa, virkkaamista, neulomista, korujen tekoa tai muuta askartelua, niin siitä tulee aina hyvä mieli. Jotenkin se, että näkee omien kätöstensä jälken jossain, saa minulle hyvän mielen aikaan. Vielä parempaa on tietty se, että sen innostuksen saa jakaa esim. blogissa :)

2. Eläimet
Tiedoksi niille, jotka eivät asiaa jostain syystä vielä tiedä: meillä on kaksi koiraa ja kissa. Eläimet ovat äärimmäisen vilpittömiä. Ne rakastavat omistajaansa (usein myös muita ihmisiä) ehdoitta. Niistä kuvastuu puhdas ilo. Joskus harmittaa, ettei täällä Helsingissä ole tullut käytyä missään hiekkamontulla tms, jotta nuo koirat pääsisivät juoksemaan vapaina mielin määrin, koska sellaista touhua ja leikkiä katsellessa ihmismielikin rentoutuu.

3. Hyvä kirja
Viime aikoina olen taas alkanut lukemaan kirjoja. Olen ostanut pokkareita ruokakaupoista ja lukenut niitä iltaisin ja viikonloppuisin syöden samalla jotain hyvää. Viimeisimmät löytöni ovat meidän talon roskiskatoksesta. Ihan totta! Siellä oli kolme kirjaa. Yksi kertoi Ruotsista lastenkodista karkaavista pikkupojista. Matkustivat Suomeen ja mm. myivät antikvariaateista ostamiaan kirjoja voitolla eteenpäin. Toinen kirja oli tarina juutalaisesta, joka selviytyi holokaustista kertomaan tarinansa. Kolmas, nyt meneillään oleva kirja on vasta alussa, mutta kertoo suomalaisesta naisesta, joka joutuu selvittelemään ystävänsä kuolemaa jotenkin. En osaa siitä tarkemmin kertoa. Mutta hyvä kirja tempaisee lukijan mukaansa aivan toiseen maailmaan. Hyvän kirjan parissa mieli lepää ja siihen voi uppoutua moneksi, moneksi tunniksi.

4. Parisuhde
Nykyään, kun mulla on tasapainoinen, tasapuolinen ja kaikin puolin kunnossa oleva parisuhde, on ihanaa :) Se, että toiselle voi kertoa kaiken, toinen ymmärtää (lähes) kaiken jo puolikkaasta sanasta ja ajatukset kohtaavat lähes joka asiassa.. Se on täydellistä! Hyvän parisuhteen eteen täytyy tietenkin tehdä myös töitä, kompromisseja ja sitoutua siihen, mutta kyllä se on kaiken "vaivan" arvoista :)

5. Syksy
Jostain syystä syksy on mun lempivuodenaika. Silloin, kun illat viilenevät ja pimenevät, saa kaivaa villasukat esiin, sytyttää kynttilöitä ja muuta sellaista melankolisen romanttista.. ah :) Ruska on ehkä kaunein asia syksyssä. Syksyinen tuuli, joka alkaa puhaltamaan viileämpää ilmaa. Raikkaat syysaamut, kun puissa ja ruohonkorsissa on huurretta.. :) Tykkään!

6. Siivoaminen
Niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin, siivoaminen tuo hyvän mielen. :) Se, että suhteellisen pienellä vaivalla saa kodista taas kauniin. Ja suuremmalla vaivalla siitä saa vielä kauniimman! Pienetkin asiat siivoamisessa, kuten tavaroiden piilottelu / järjestely, imuroiminen tai keittiön siivous tuovat hyvää mieltä :)

7. Kukat
Mä saan todella harvoin kukkia. Esimerkiksi mulla oli maaliskuun alussa synttärit, eikä mies muistanut mua edes kukkakimpulla ;) Toisaalta oltiin juuri pari päivää aikaisemmin käyty ostamassa kihlasormukset, hän kuulemma ajatteli, että niissä olis tarpeeks synttärilahjaa :) Mutta joskus tulee ihan itsekin ostettua tulppaanikimppu tai kaksi. Tulppaanit ovat kauniita ja yllättävän kestäviäkin, kun vain muistaa leikellä varsiin uudet pinnat :) 

8. Värit
Mainitsin jo aikaisemmin, että pidän ruskasta. No, pidän muutenkin väreistä. Väreissä on voimaa. Niiden avulla voi rauhoittua ja rentoutua, tai sitten saada energiaa. Mulle on sanottu, että mulla on hyvä värisilmä. En siitä tiedä, mutta mulla on aina kaikenlaisia "ihanteita" esim kodin sisustuksessa värien suhteen.. Vaikka eipä ne kyllä opiskelijabudjetilla toteudu. Mutta yhtäkaikki, värit on kivoja :)

9. Musiikki
Melkein olisin voinut yhdistää tämän ja edellisen aiheen. Musiikista myös saa voimaa ja sen avulla voi rentoutua. Kun alan siivoamaan (josta siitäkin tulee hyvä mieli), laitan usein jotain hyvää, rytmikästä musiikkia soimaan. Siitä tulee ihan uutta puhtia siivoamiseen. Mulla ei oikeastaan ole mitään sellaista inhokki-musiikkityyliä, olen hyvin kaikkiruokainen. Lähinnä mielentilan mukaan tulee kuunneltua erilaisia kappaleita, artisteja, tyylejä. Mutta aina niistä saa jotain irti :)

10. Uni
Voiko kukaan olla nauttimatta suuresti siitä tunteesta, kun aamulla herää pirteänä? :) Mä tykkään nukkua. Yöunia, päiväunia.. :) Viime aikoina oon nukkunut jotenkin todella sikeästi. En meinaa muistaa ennen nukahtamista tapahtuneita asioita, että ollaanko miehen kanssa puhuttu jostain vaiko ei. Aikaisemmin heräilin usein yöllä ihan vain kelloa katsomaan, mutta nyt sekin on jäänyt :) Muistan myös uneni todella hyvin. Harvoin on aamuja, jolloin en muistaisi mitä unta olen edellisenä yönä nähnyt. Joskus muistan jopa muutamia unia, enkä vain yhtä. Unet ovat kivoja. Jos herään miellyttävästä unesta, olen heti aamusta hyvällä tuulella. Jos taas herään ahdistavasta unesta, päivän yleisfiilis on helposti ahdistunut. Unet vaikuttaa muhun tosi paljon. Olen nähnyt myös ns. enneunia.. Vertauskuvallisia tosin osa, mutta kuitenkin aivan selviä sitten, kun kyseiset asiat ovat tapahtuneet / tulleet päivänvaloon. Voisin joskus niistä kertoa, jos jotain kiinnostaa? :)

Onnellisuutta ja hyvää mieltä tuottavat asiat ovat todella usein pieniä, arkipäiväisiä juttuja :) Ne täytyy vain huomata. Kuinka moni pysähtyy ajattelemaan vaikka kaunista, juuri siivottua keittiötä? Tai ulkona kuuntelemaan linnunlaulua? Entäpä pysähdytkö syksyllä haistelemaan viileää tuulta? :) Minä ainakin. Suosittelen muillekin :)

Kommentit

 1. Pitipä tulla kurkkaamaan...
  Kiva elämänmakuinen blogi.
  Missä opinahjossa opiskelet? Onko vielä paljon opiskeluita jäljellä?
  Oon itsekkin opiskellut(sosionomiksi)+asunut Helsingissä, mut siitä on jo moooonta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! :) Mä päätin erottaa korublogin ja tavallisen blogin toisistaan joskus :) Opiskelen Hyvinkään Laureassa ja olis pitänyt valmistua viime jouluna, mut se nyt vähän venähtää :) Jos vuoden päästä oisin valmis viimeistään, niin ois kiva :) Muutin tosiaan vasta helmikuussa virallisesti Helsinkiin.. Oon Tuusulan Jokelasta kotoisin alunperin :)

   Poista
 2. Mitä pienistä viivästymistä, kaikki aikanaan.
  Itselläkin venyi opinnot(en saanut tehtyä opparia ajoissa), kun olin aivan liikaa töissä opiskeluaikana, köyhän on pakko painaa:) Sain paperit koulusta vasta kun olin ollut jo kaksi vuotta kokopäiväisesti työelämässä.Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  Tosin kyllä meillä nykyäänkin opiskellaan,työn ohessa, mä luontaishoitajaksi/vyöhyketerapeutiksi ja mies insinööriksi. Elämä on yhtä opiskelua,aina...

  Katselin, että sulla on täällä Avon-postauksia. Itse juuri lakkasin kynnet kyseisen merkin grey cement-sävyllä.Eilen oli kirkuvan punaista, tänään sementtiä:)
  Mukavaa keskiviikkoa, mä lähden viemään koiraa nyt kynittäväksi(hitto se tulee palelemaan, kun tuo takatalvi iski)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa päivää sullekin :) Mä katsastelen asuntoilmotuksia, jos sielt löytyis joku kiva uusi koti meille ja elukoille :) Mä trimmailen elukkani (trimmausta vaatii kylläkin vain tuo snautseri) ihan itse :) Koneenkin ostin sitä varten ja kyllä on maksanut itsensä monta kertaa jo takas :)

   Kiitos vinkistä, voisinkin lakata kynnet itsekin ^^ Olis tuollaista kivan kirkuvaa oranssia :D Tai vähän punertavaa se taitaa olla. Nyt kun ei töitäkään ole tiedossa, niin voi koreilla hieman :)

   Poista

Lähetä kommentti