Yksinkertaista ompelua

Eilen perjantaina mulla oli heti aamusta raskauden toinen sokerirasitus. Oon vieläkin itsestäni tosi ylpeä, kun sain juotua viime kerralla lopussa pahasti tökkineen sokerilitkun ykkösellä alas. Labratäti pyöritteli silmiään, kun hän ehti vain selän kääntää, ni jo oli juotu aamupalajuoma.
Siellä meni mukavasti pari tuntia sukkia neuloessa. Ei sillä, että olis vielä mitään valmista näytettävää, mutta kerronpa kuitenkin, että jotain on tekeillä :D Ei tosin mitään sellaista kuin etukäteen suunnittelin.Labrasta suuntasin kotiin syömään. Samantien keksin lähteä Eurokankaaseen metsästämään harsokangasta. Olin suunnitellut ompelevani itse(kin) harsoja vauvalle ja sitten värjääväni niitä kivoilla väreillä. Täytyy sanoa, että hieman petyin Eurokankaan harsotarjontaan. 80cm leveä valkoinen harso oli ainoa. Ei kuviollisia tai värillisiä, niinkuin etukäteen olisin voinut kuvitella. Kahdeksan metriä tuli harsoa kuitenkin ostettua. 

Taas tulin hetkeksi kotiin, kunnes keksin lähteä ajamaan 70km matkan äidille saumurin luo :D Vaan päädyttiin kyllä kääntämään ja ompelemaan reunat, kun tuli sillä tavalla siistimmät. 


Eurokankaan täti taisi laskea vähän ylimääräistäkin, kun saatiin kymmenen 80x80 harson lisäksi vielä kaksi 40x40 miniharsoa. Ne huolittelin vain saumurilla. Ja ai että, en ollut ennen saumuria edes kokeillut, mutta rakastuin siihen :D Äidin saumuri on varmaan yhtä vanha kuin minä ja se on yhden kerran huollettu, noin vuosi sitten. Laatutavaraa, etten sanois.

Nyt on sitten jo harsojakin muutamat. Äiti oli ostanut Name It -liikkeestä alennuksessa olleita harsoja ja sain ne samalla matkaani :) Tuo koira-aiheinen painatus sopii kyllä meidän perheeseen erittäin hyvin :) 


Ehkäpä seuraavan äidillä vierailun jälkeen mulla ois esitellä jotain muutakin itse ommeltua... Äiti kun lupasi leikata kangasta, että minä saan ommella housuja ;) 

Kommentit

 1. Mullakin on mun äidin vanha saumuri, ja se on vielä vanhempi kuin minä! :D Oon joskus miettinyt että pitäiskö mun tehdä siitä ihan oma postaus, se on niin hellyyttävä... Saumurilla on kyllä paljon kivempi ja nopsempi ommella vaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, mä ihan hihkuin, kun huolittelin pikkuharsojen reunoja :D Tee toki postaus sun antiikkisaumurista ;) Mä ainakin tuun lukemaan!

   Poista
 2. Saumuria mä haluaisin kokeilla. Mahtavaa, että sä pääsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se oli hurjan kätevä :) Mulle on tuo ompeleminen vaan vaikeaa sen piperryksen takia.. oon vähän turhan suurpiirteinen. ;) Sen lisäksi mulla on ongelmia nuppineulojen asettelun kanssa, koska oon vasenkätinen. Ne nuppineulat tulee siis laitettua aina väärin päin, niin että ne on mahdollisimman hankala ottaa ommellessa irti.. Ja sitten sen kappaleen ompelun kanssa on usein myös ongelmia, kun haluaisin käännellä sitä "vasenkätisesti", mutta koska ompelukone on oikeakätisille tehty, joudun pyörittelemään ommeltavaa kappaletta oikeakätisesti. Se on toisinaan vaikeaa :D Yhtä vaikeaa oli neulomaan opettelu aikoinaan.

   Poista
 3. Pitää sanoa kuin Ravelrystä: saumuri – aivan ehdoton tuote. :D Ja harsot. Ne vasta ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli se kyllä kätevän tuntuinen! Täytyy ens kerralla kokeilla ommella sillä jotain muuta.. :)

   Poista
 4. Ihania harsoja noi kuviolliset ja värilliset ja miksei tietysti myös valkoisetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Valkoisista meinasin ainakin osan värjätä jollain pesukonevärillä :)

   Poista

Lähetä kommentti