Ohje: Huivi
Tässäpä viime viikkojen projekti, valmiina. Mulla oli Wollmeisea "jämäkeriä", jos noin ihanaa lankaa viittii jämäksi haukkua. Niistä ei oikein olisi mitään yksinään saanut, joten päätin yhdistää nämä kolme väriä huiviksi. Tekovaiheessa mulla oli sellainen viha-rakkaus -suhde tähän yhdistelmään, enkä oikein tiennyt onko hyvä vaiko ei. Mutta lopputuloksesta tykkään kovasti! 

Ja koska Instagramissa multa kyseltiin, että onko vaikea tehdä, niin kirjoittelenpa jonkinlaisen ohjeen tän huivin tekemiseen.

Käytin 4,0mm pyöröpuikkoja. Voit halutessasi käyttää jonkin muun kokoisia, jos ne käyttämällesi langalle sopivat. Valmiin huivin siipiväli on n. 175cm ja syvyys n. 50cm. Huivia on helppo jatkaa suuremmaksikin, jatkat vain kerrosten tekemistä. 

Aloitus: 
Luo 2s ja neulo 6 kerrosta. Kuudennella kerroksella älä käännä työtä ympäri, vaan käännä myötäpäivään 90 astetta ja poimi & neulo reunasta 3s. Käännä työtä taas 90 astetta ja poimi & neulo aloitusreunasta 2s. 


1. krs. :Neulo 2o, lk, 1n, aseta silmukkamerkki, 1n (keskisilmukka), aseta silmukkamerkki, lk, 1n, lk, 2o.

2. krs. (oikea puoli): Neulo 2o, lk, 2o, lk, n1 (keskisilmukka), lk, 2o, lk, 2o.

Lisäyksiä tulee siis oikealla puolella reunoihin ja keskelle, yht 4s, nurjalla vain reunoihin eli 2s. Neulo reunasilmukat aina oikein. 

Voit itse päättää raitojen leveydet tai olla raidottamatta. 

Reikäkerroksille ohje:
Neulo 2o, lk, 2o yht, lk, kunnes ennen silmukkamerkkiä on 1s. Neulo 1o, lk. Keskisilmukan ja silmukkamerkin siirtämisen jälkeen neulo lk, 1o, lk, 2o yht, kunnes jäljellä on kaksi reunasilmukkaa, neulo lk, 2o. 
Nurjalla neulo 2o, lk, kaikki silmukat nurin, kunnes jäljellä on reunasilmukat. Neulo lk, 2o. 

Ennen päättelyä neuloin muutaman kerroksen ainaoikeaa (lisäykset tein kuten ennenkin), jotta reuna ei rullaantuisi kovin pahasti.


Päättely onnistuu löysästi näin: 

Neulo 1s, lk, neulo 1. Nosta neulottu silmukka ja langankierto viimeksi neulotun silmukan yli. Tee langankierto, neulo 1o ja nosta taas silmukka ja lk viimeksi neulotun silmukan yli. Jatka, kunnes silmukat loppuvat.

Tein itse reikäkerrokset aina raidan viimeisellä oikean puolen kerroksella, mutta kuka estää tekemästä esimerkiksi kahdella värillä huivia niin, että toisella värillä tekee pelkästään reikäkerroksia. Tai vaikka täysin epäsäännöllisesti. Tai.. Mielikuvitus on rajana :)

Ohje on tarkoituksella melko suuripiirteinen, mutta toivon, että siitä saa selvää. Jos on jotain kysyttävää tai tarkennusehdotuksia, niin otan mielelläni vastaan! 

(Ja heti pääsin korjaamaan itseäni, unohdin koko päättelyn :D Lahopää... )

Kommentit

 1. Tosi kaunis huivi. Tykkään myös tuosta väriyhdistelmästä. Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 2. Ompa ihanan aurinkoinen huivi! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mulle tuli ekana lähinnä tulipalo mieleen, mutta aurinko on paljon miellyttävämpi :D

   Poista
 3. Minusta myös värit sopii oikein hyvin yhteen :) hieno huivi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Ihanat yhteensopivat värit! Olet tosi taitava :D

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis huivi ja kauniit värit :) Kiitos, että ohjeenkin kirjailit, jospa joskus tekisi itsellekin samanlaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kyllä sopivan aivotonta neulomista.. :) Ei tarvitse pahemmin ohjeita tuijotella.

   Poista
 6. Kaunis huivi! :) miulla on tulossa vähän samantyylinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä oonkin huomannut, että siellä on jotain tekeillä! Odotan innolla lopputulosta!

   Poista
 7. Tää on vaan niin kaunis. Mulla on kaksi huivia tossa jonossa, mutta toivon että viimeistään kesälomalla (anopin opissa) uskaltaisin tätä kokeilla :) Kiitos tuhannesti ohjeesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva, laita sitten linkkiä, niin näen millaiseen versioon päädyt :)

   Poista
 8. Upea huivi <3

  Erityisesti tykkään noista reikäriveistä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti