Barefoot-style

Ootteko te koskaan kokeilleet barefoot-kenkiä? Suomalaisittain "paljasjalkakenkiä". Ideana siis, että jalkapohja ja sen lihakset pääsevät toimimaan mahdollisimman luonnollisesti. Pohja on hyvin ohut ja tehty jotenkin niin, että sen läpi tuntee mm. tien pinnan muodot, pienetkin kivet jne. Pohja on kuitenkin sen verran paksu, että ne pienet kivet jalan alla eivät satu. Isompien päälle en suosittele kantapäällä astumaan! :D

Mä oon käyttäny nyt suunnilleen heinäkuusta asti Merrelin Vibram-pohjaisia kenkiä. Ja mä oon rakastunut. 


En oikeastaan suostu käyttämään muita kenkiä. Mulla on toisessa nilkassa virheasento (jota itse osaan kävellessä korjata), polvet kipeytyvät helposti, enkä pysty esim juoksemaan tai hyppimään kunnolla (ortopedin mukaan mulla on vain lonkat vähän väärässä asennossa, jonka takia polviin tulee kipua ulkopuolelle. Vaan kun mulle kivut tulevat lumpion ylä- tai alapuolelle ja harvoin sisäpuolelle. Lopputulos, en saanut lähetettä magneettiin, vaikka sitä menin hakemaan). 

Nyt oon sitten tuskaillut, että kun muilla kengillä (mm. mun Eccon ihanilla kävelykengillä!) tulee jalat ihan superkipeiksi, niin mistähän ihmeestä keksin itselleni barefoot-talvikengät!

Kuukausi takaperin niitä etsiskelin jo netistä, mutta en löytänyt. Vaan katsokaas mitä eilen löytyi Brandoksen sivuilta!


 (Kuvat täältä!)

Joojoo, yks kuva ois varmasti voinut riittää :D Mutta siis, mä löysin itselleni ne kengät mitä etsinkin, ja musta se on todella hienoa. Mä oon ihan surkea kenkäkauppailemaan :D Ne pitävät paitsi pakkasta, myös vettä. Ainakin, mitä Merrelin omien sivujen mukaan on uskominen. 

Oikeasti olisin halunnut hieman toisenlaiset kengät. 

(Kuva täältä!)


Tällaiset, kiiltävällä pinnalla ja korkeammalla varrella. Tässä ilmoitettiin varren ympärysmitaksi 34,5cm :D Siis mitäh? Ei puhettakaan, että menis mulle jalkaan :D Mä olen kyllä hoikka, mutta mulla on niin paljon lihasta myös jaloissa, että mun pohkeet on ympärysmitoiltaan 38cm ja 39cm.. Sattuneesta syystä en ostele saappaan mittaisella varrella varustettuja kenkiä..

Mutta, nyt odottelen sitten mun superkenkiä ja kun saan ne käyttöön, teen ehdottomasti jonkinlaista arviota niistä :) 

Kommentit

  1. Oon kyllä kuullut mutta en ikinä kokeillut missään, täytyypä katella tarkemmin kun kenkäkauppaan eksyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa :) Itse ostin nuo kevyemmät kengät Partioaitasta. Hintaahan niilläkin oli 109 euroa, ja mun piti ihan vain kokeilla niitä, kun mies on kehunut ne maasta taivaisiin. Sillä on kolmet Vibram-pohjaiset kengät ollut tähän mennessä. En sitten suostunut ottamaan niitä enää jalasta pois, joten piti ostaa ne.

      Poista

Lähetä kommentti