Lapaset yhtäaikaa pyöröillä

Kävin perjantaina ostamassa pitkät pyöröt. Hyvinkään Ompelukonekeskuksessa ei ollut (tai sitten en vain huomannut) KnitPron puikkoja ollenkaan, joten ostin Addit.


Ja ei kun hommiin!

Alkuvaiheista en ottanut yhtään kuvia, kun neuloin niin innoissani ;)


Peruslapaset, ranteessa 1o1n-joustinta. Tein 36 silmukalla. 


Hauskasti sopii puikkojen kaapeli tuohon apulangan väriin ;) 


Lopulta huomasin, että olishan nuo voineet olla puol senttiä pidemmät, mutta olkoot :) 

Puikot toimivat hyvin. Nyt ymmärrän, miksi Puikkoja, puikkoja -postaukseen kommentoinut puikkomaisteri ei tykkää niin suuresti Addin puikoista. Ne todellakin levenevät nopeasti kaapelipäästään, jotenkin jyrkkä se vaihdos. Toisaalta mulla ei käsiala ole niin tiukkaa, että olisin merkittäväksi ongelmaksi sen kokenut, mutta jos on yhtään tiukempi käsiala, niin varmasti hankaloittaa!

Mua häiritsi myös se, että puikot ovat metallia, koska pitkästä aikaa monta tuntia putkeen neuloessani jouduin pitämään taukoja ihan vain sen  takia, että mun kädet lopettais hikoilun. Asiahan korjaantuu ihan vaikka sillä, että ei neulo niin montaa tuntia putkeen ;) Mutta kun halusin lapaset valmiiksi eilen! 

Aloitin lapaset n. klo 14 aikoihin iltapäivällä ja ne valmistuivat suunnilleen puoli yhdeksältä illalla. Väliin mahtui kyllä koirien lenkittämistä ja muutenkin taukoja, että en mä sentäs ihan kokoaikaisesti neulonut :D 

Jatkossa aion ehdottomasti tehdä lapaset tällä tekniikalla, kaksi yhtäaikaa :)


Jee, tänään anoppi tulee illalla kylään kutimien kanssa, voidaan istuskella sohvalla neulomassa ihan kahdestaan. Vaikka mulla ei täällä olekaan muita kavereita, joiden kanssa pitäisin käsityöiltamia (täytyis varmaan alkaa kaveeraamaan naapuruston mummojen kanssa?), niin onneksi meillä on kaksi kissaa ;) Ne tulevat aina syliin nukkumaan, vähintäänkin kylkeen kiinni lämmittämään. Jopa Pörrö on oppinut olemaan leikkimättä langoilla ja puikoilla, vaikka muuten se onkin täysi riiviö.

Huippukivaa sunnuntaita! 

Kommentit

 1. Ihanat lapaset! Onko ohje jostainpäin netin ihmeellistä maailmaa? Olisi kiva kokeilla tällaisia itsekkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täytyy tehdä toiset lapaset vielä, siitä samasta langasta ku pipo.. :) Mutta on vielä vähän mietinnässä, että teenkö niihin jotain erilaista. Siis vaikka palmikkoa tai jotain.

   Itse lapasiin mulla on joku ihan perusohje, mutta silmukoiden luomiseen sain apua täältä: http://lapasesta.blogspot.fi/2009/02/yksi-tapa-aloittaa-sukat-suoraan.html

   Ja mulla on sellainen kirja, missä opetetaan neulomaan sukkia varpaista varteen pyöröpuikoilla, siinä oli todella hyvä ohje siitä, että miten noita puikkoja pitää pyöritellä :D Mutta Youtube kertonee, jos haet sanalla magic loop :)

   Poista
  2. ok, kiitos :) tarvii tutustua aiheeseen :)

   Poista
 2. mulla on oikeesti varmaan lukihäiriö tai sit aamukahvi ei oo viel ehtiny vaikuttaa mut kyl hetken mietti et mitäs hittoa ku otsikko on lapset yhtäaikaa pyöröillä :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Niinpä niin. Mutta ihan lapasia nyt vain :D

   Poista

Lähetä kommentti