Moda 1/2013

Mä voitin jostain kyselyn yhteydessä olleesta arvonnasta palkinnon viime syksynä. Sain valita, haluanko lahjakortin S-ryhmän kauppaan vaiko jonkin lehden.
Päädyin valitsemaan lehden. Ja kovin yllättäen käsityölehden. Novita mulle tulee (kiitos äiti!), mutta muihin käsityölehtiin en ole sen kummemmin koskaan edes tutustunut. 
Johtuen varmasti siitä, että en ole kovin montaa vuotta vielä käsityöjuttuja niin mietiskellytkään.
Muistan, että äidilleni on tullut SuuriKäsityö, Moda ja Novita ainakin.. 

Kuitenkin, valitsin siis 5 numeroa Moda-lehteä. Tänään löysin postilaatikosta jälleen uusimman Modan.
Ensimmäistä kertaa voisin sanoa, että sieltä löytyy jotain mielenkiintoista.


Kansi ei kyllä oikein innosta, mutta eipä se kansi ole koko lehti.


Tässäpä ponchoa kerrakseen! Pitsineuleinen pääntien reunus ja hihat, muuten sileää neuletta :) Valkoinen väri tekee tästä vielä jotenkin.. niin viattoman ja herkän :) Mä tykkään!


Olis hurjan kiva tehdä joskus itselle tällainen ajaton neule. Siisti, yksinkertainen ja helppo. Ainakin sellaisesta olisi varmaan hyvä lähteä liikkeelle? Muhun nää kuvan värit ei ehkä täysillä iske, mutta malli on nätti.


Joskus, kun taidot karttuvat, niin tällainen olis ihan huippusöpö neulottava! Ei siis vauva, vaan tuo puku :)

Kuten arvasittekin, olin aloittanut neulomaan vauvan vaatekappaletta. Suunnitelmissa ja jo puikoillakin oli vauvan villatakki, koska halusin tehdä jotain uutta.

Mutta tänään koululta kotiutuessani löysin vääntyneet puikot ja puikoilta pudonneen neuleen. Niin, ja eilen leivotut korvapuustit olivat myös maistuneet, vaikka olivatkin muka piilossa. Ystävällisesti jättivät meille ihmisille pari nuhjuista pullaa. Jostain kumman syystä molemmat koirat ovat nyt iltapäivän ja illan käyttäytyneet erittäin mallikelpoisesti. Olisikohan niillä vahingossa suusta päässeillä ärräpäillä jotain tekemistä asiaan? Lenkilläkin Bono nimittäin totteli ihan melkein saman tien. Ja se ei ole tavallista tuolle luupäälle. Tunsinpahan onnistuneeni jossain ;)

Mutta siihen Modaan palatakseni, jo viime numerossa oli talvisia juttuja. Jotenkin olisin ehkä odottanut jo jotain keväisempiä neuleita.

Mitä käsityölehtiä Sinulle tulee/on tullut? Mistä lehdestä pidät?

Kommentit

 1. Käyhän hakemassa tunnustuksia blogistani :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs Moda näyttää ihan yllättävän mukavalta lehdeltä. Harmi, että lehti on vielä pullollaan talvijuttuja, vaikka kevättä kohti pitäisi jo suunnata.

  Meille tulee Novita ja Suuri Käsityö (jonka tilaaminen kyllä pitäisi lopettaa). Novitaa nyt on tullut tilattua vuosi tai pari, Suurta käsityölehteä puolisen vuotta kerrallaan aina silloin tällöin. SK on lehtenä juuri uudistunut huonompaan, muotilehtimäisempään suuntaan. Novitasta kyllä olen kovasti tykännyt. Aikoinaan myös saksankielinen Burda oli mainion oloinen käsityölehti (ompeluksiin keskittynyt).

  Onnea uuden lehden parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olisin odottanut tässä vaiheessa vuotta jo keväisempiä juttuja.. Mutta Moda taitaakin ilmestyä useammin kuin esim. Novita, joten kevätnumero on varmaan vasta seuraava. Oon vaan Novitan kanssa tottunut kulkemaan sen verran "edellä" noiden vuodenaikojen suhteen.. :)

   Mä en oo vielä ompelukoneen kanssa ehtinyt/jaksanut/uskaltanut sen kummemmin tehdä tuttavuutta.. Burdaa oon selaillut kangaskaupoissa usein :)

   Poista
 3. Katsoitko heti tuhon havaittuasi guilty dogin Tubesta? :P

  Minulle tuli vuosia SK, Moda ja Novita sekä muutama virolainen Käsityö. Siinä oli jo enemmän sellaista luovaa meisinkiä! Nykyään en tilaa mitään lehtiä, mutta aion ratsata kirjaston Ottobret pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä käynyt katsomassa. Ei ihan hirmuisesti naurattanut, kun kotiin pääsin. Mutta minkäs näille tekee, luupäitä mitä luupäitä. Tai tuo Jedi on sellainen hyväntahtoinen hölmö, koittaa lepytellä kun suutun tms. Mutta tuo kääpiösnautseri.. Kas siinä on egoa, taistelutahtoa ja sisua vähintäänkin 5 kertaa kokoonsa (7kg) nähden. Mutta onneksi ikää on jo 6v, niin alkaa hiljalleen rauhoittumaan (you wish!).

   Käsityölehdissähän on se kiva juttu, että ne ei vanhene. Jokin saattaa mennä pois muodista, mutta ainahan ne takaisin tulevat :D

   Poista

Lähetä kommentti