Puikkoja, puikkoja..

Nyt tulee hirmumäärä postauksia tälle päivälle, mutta ei voi mitään :) 

Mä tuossa yritin aloitella lapasia pyöröpuikoilla, sillai kätevästi kaksi kerrallaan. Ohjeen ymmärrän ja ei mitään ongelmia sillä saralla, mutta tajusin samalla, miten totista välineurheilua neulominen on.

Se on mentävä huomenna puikkokaupoille! Tartten väh. 100cm pyöröpuikoit taipuisalla kaapelilla. 

Oon tähän asti neulonut bambuisilla pyöröpuikoilla, jossa on kyllä ihan kiva ja taipuisa kaapeli (se on vain ehä aavistuksen liian paksu puikkoihin nähden), mutta tähän tarkoitukseen ne ovat auttamattomasti liian lyhyet (pituus taitaa olla 60cm). Ja sitäpaitsi ne ovat (molemmat) käytössä jo. 

Päätin kuitenkin, että okei, voin tehdä lapasen kerrallaan noilla Novitan 60cm pyöröpuikoilla. Mutta voi apua. Se kaapeli on uskomattoman jäykkä. Myös puikon ja kaapelin yhtymäkohdassa on jotain kummallista, nimittäin ihmeellinen muotoilu, jolloin silmukat eivät kovin näppärästi siirry kaapelilta puikolle.. 
Taidan heittää Novitan pyöröillä vesilintua..

Siispä huomasin, että multa puuttuu jotain todella olennaista:Kyselisinkin nyt, että onko teillä lukijoilla joitain vinkkejä tällaisten puikkosettien suhteen? Hintoja katselin ja vertailin myös sisältöjä. Ehdottomasti haluaisin mahdollisimman kattavan valikoiman puikkokokoja. Vaikka nro3 lähtien. Eikä haittais, vaikka lähtisivät pienemmistäkin. Setistä riippuen näissä on kaapeleita yleensä 40cm-100cm välillä. Yhdessä setissä oli myös 120cm kaapeli. 

Miten hyvin tällaiset "tee-se-itse-puikot" kestävät? 
Olisi kovin ikävää tehdä pyöröillä jotain isoa työtä, kun kaapeli päättää irrota.. ;) 

Onko teillä suositella jotain hyvää merkkiä? 
Ehdottomasti haluan setissä olevien kaapeleiden olevan hyvin taipuisia. 


Mulla on reilun kuukauden päästä synttärit.. Mutta taidan silti huomenna kipittää koulureissulla Ompelukonekeskukseen Hyvinkäälle (sopivasti koulumatkan varrella ;) ) ja valita sieltä puikot ensiavuksi noihin lapasiin (tai sukkiin). Siellä on muutenkin kiva käydä, kun palvelu on joka kerta ollut todella ensiluokkaista :) 

Kommentit

 1. Knit Prota suosittelen ehdottomasti. Itse en ole jostain kumman syystä raaskinut ostaa erikseen puikkoja ja kaapeleita, vaan olen ostanut Knit Pron pyöröpuikkoja ja ne toimii kun unelma, ei mitään ongelmaa! :) Uskon kyllä että samanmerkkiset kaapeli-systeemitkin toimii hyvin :)

  Itse tein kans joskus bambuilla, mutta kun vaihdoin Knit Prohon niin totesin et ne on kyl ehdottomasti parhaat mahdolliset. (Joo, kuulostaa jo joltain tv-mainokselta, sori :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knit Prota mä oon harkinnutkin, nyt kun oon noita kaikenmoisia nettikauppoja selaillut.. Knit Pro-puikot taitaa olla koivua, ainakin ne puiset siis? Puisista nimenomaan tykkään eniten, oli se sitten bambua tai jotain muuta. Mun kädet hikoilee herkästi, niin alumiinipuikot alkaa jossain vaiheessa tuntumaan ikäviltä :/

   Ja en mäkään raaski sellaista settiä lähteä ostamaan, mutta ajattelin, että jos joku kysyy synttärilahjatoiveita, niin siinä olis yks aika varteenotettava vaihtoehto :D

   Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Juu, Knit Pron puiset puikot on laminoitua koivua :)

   Poista
 2. En ostaisi tuommoista kallista sarjaa ainakaan enää kierrekiinnityksellä. Minun Knitpro-puikkoni olivat kaamea pettymys, koska niiden puiset päät sälöilivät (tosi kiva kun lanka tarttuu puikkoon!) ja kiinnitysten kierteet hajosivat (puikko ei kierry kunnolla kiinni) vaikka käyttö on ollut ihan normaalia ja puikkoja säilytettiin pussissa.

  Addin vastaava sarja on minusta parempi, mutta paljon käytetyissä 4 mm puikoissa esimerkiksi puikko levenee kaapelilta liian nopeasti ja silmukoita saa sitten kiskoa siitä yli. Mutta ehkä se haittaa vain, jos käsiala on tiukkaa kuten minulla on.

  Viimeaikoina olen suosinut Villavyyhdistä ostamiani Hiya Hiya -puikkoja, joita on pyöröina ja suorina, bambuisina ja metallisina. Minä ostan metallisia, koska bambupuikot tuppaavat napsahdella poikki (käytän paljon alle 3 mm puikkoja).

  VastaaPoista
 3. Ai niin, tarkoitin sitä Addin puikkosarjaa, jossa puikon pää kierretään kiinni, mutta se ei ole kierrekiinnitys (kuten ruuvi), vaan semmoinen nuppi-hahlo-systeemi... taitaa olla Addi Click -sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Addin jotain puikkopaketti katselinkin myös nettikaupasta.. Mulla on käsiala usein löysää, siitä syystä tykkään käyttää suositusta pienempiä puikkoja, jotta itse työstä ei tule liian löysää.

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Mulla on tuo knit pron sarja kierrekiinnityksellä. Kaapelit ovat unelmaisia, ja puikot keveitä ja niillä on mukava neuloa. MUTTA laatu on tosiaan muuten vähän tuota puikkomaisterin mainitsemaa. Huippuhyvät ne on käytössä, mutta en tiedä onko laatu ihan hintansa väärti. Lyhyesti: yli 5mm:n puikot murtuvat helposti kiinni kierrettäessä pituussuunnassa, alle 3,5mm:n päitä olen ostanut ja hajottanut useammat kun eivät tahdo kestää paikalleen kiristämistä ja saattavat neuloessakin napsahdela, ja ärsyttävin joka puikkokoossa tapahtuva juttu on puikkojen irtoaminen metallisesta hahlostaan. Juurikin kesken neulomisen, jee... Että vähänn kahtalaista mieltä olen. Superhyvät käyttää, mutta kestävät sitä käyttöä yllättävän huonosti.

  Tykkään kyllä muuten irrotettavista päistä jne. Niihin on saatavissa sellaisia yhdyskappaleita, joiden avulla kaapeleita voi yhdistää toisiinsa vaikka miten pitkiksi, ja se on joskus aika kätevää. Samoin se kun vaikka paitaa tai takkia neuloessa voi jättää hihat vlmiiksi kaapelille odottamaan (kaapeleiden päihin on saatavissa sellaisia stoppareita jotka voi laittaa puikkojen tilalle), ei tarvitse leikkiä langanpätkien kanssa. Niin että mä taidan kaikesta huolimatta olla loputtomassa knit pro -koukussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, mä en varmasti kestäis tollasta puikkojen irtoamista. Huomenna kipitän tosiaan ostamaan jotkut pyöröt, mutta saas nähdä mihin päädyn.

   Nää kokemukset on nyt saaneet mut kyllä kovasti epäilemään, kannattaako sellaista settiä hommata ollenkaan.. Tuskin. Mulla on kyllä kaikenmoisia muita puikkoja tällä hetkellä (metallisia ja bambuisia), ja voipi olla, että sillä linjalla pysyn..

   Poista
 5. Minulla on melko samanlainen suhde Knittareihin kuin Minnalla. Ihanat käyttää ja neuletuntuma on ehdottomasti paras minun neuletyylille! Harmittaa vaan tosiaan tuo päiden irtoaminen hahloista. Ongelmaa esiintyi tosin minulla vain edesmenneen KnitPicks-merkin kanssa. KnitProt ovat kestäneet. Viimeksi lankakaupassa käydessäni otin puheeksi irtoilun ja minulle vinkattiin laihaa vesi-Erikeeperseosta uudelleenliimaamiseen. Pikaliimalla olisi varmasti aivan turha yrittääkään :D Vaikka irtoiluongelmaa joskus on, ovat siis minusta edelleen ihan parhaita puikkoja ikinä. Nuo Puikkomaisterin mainitsemat Addi Clickit vaikuttavat mielenkiintoisilta tekniikkaansa puolesta, mutta metalliset puikot eivät muuten iske.

  Tykkään tuosta ajatuksesta kerätä lahjaksi puikkoja. Ei kaikkien tarvitse kerätä synttäreillä astiasarjoja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no siis astiasarjat on kerätty jo ;) ei yhtään enempää astioita tähän huusholliin :D joten puikot vois olla hyvä idea tähän elämäntilanteeseen :) kiitos kommentistasi!

   Poista

Lähetä kommentti