Varma kevään merkki...

on muurahaiset. 

Meillä niistä on kärsitty jo varmaan kuukauden verran. 
Ensin taistelin niitä vastaan kanelin ja suolan avulla. Toimi hetken, mutta vähän ajan päästä palasivat takaisin.
Avuksi otettiin Raid. Auttaa sekin vähän mutta tulevat kuitenkin uudelleen jossain vaiheessa.
Siivouskaapista löytyi myös jotain tosi tujua myrkkyä muurahaisia vastaan, sellaista valkoista jauhetta. 

Kurjinta on vaan se, että ne perhanan murkut tulevat keittiöstä sisälle. Ja keittiö on vähän riskialtis paikka myrkyttää. Kuitenkin pakko sitä myrkkyä on laittaa, kun tulevat niin runsain joukoin välitilan levyn takaa jostain. Ehkä. 

Onko teillä lukijoilla jotain kokemuksia aiheesta? 
Jotain, joka ehdottomasti toimis? 
Jotain, joka ei myrkyttäis samalla näitä meidän karvaisia kavereita?


Kommentit

 1. Meidän kerrostalon valtaisan muurahaisongelman korjasi viime keväänä muurahaishotelli. En tiedä onko nimitys oikein, kyseessä oli käytävään asetetut pari pientä muovilaatikkoa, jotka houkuttelivat muurahaisia sisään ja muurahaiset kantoivat sieltä sitten mukanaan myrkkiä pesäänsä. Jonkin verran murkkuja kuoli käytäväänkin. Kannattaa käydä kyselemässä erilaisia vaihtoehtoja jostain rautakaupasta tai muusta liikkeestä, joka myisi muitakin tuholaismyrkkyjä (agrimarket?). Toivottavasti löytyy kisuliineille turvallinen ratkaisu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellasia rasioita mäkin oon suunnitellut seuraavaksi.. Ovat ilmeisesti oikeasti ihan tehokkaita. Mä oon oikeasti talvi-ihminen, mutta nyt toivon että tulis kesä.. Sillon noi pirulaiset muuttaisivat takas ulos :D

   Poista
 2. Niin vähissä on vaihtoehdot kai, mitä voi laittaa kun on kotieläimiä...Meillä oli edellisessä kodissa murkkujen kevätrieha joka vuosi, ja silloin meillä oli vielä kissojakin. Noita murkkuhotelleja käytin minäkin silloin, kun en muita myrkkyjä uskaltanut levitellä.
  Toivottavasti saatte murkut kuriin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan noita murkkuhotelleja kokeilla.. Nyt ne pirulaiset olivat löytäneet tiensä kylppärin kaappiin! :o Oikein kuhina kävi.. Todella inhottavia otuksia, ihan puistattaa aina :( Tuntuu niin likaiselta, kun sisällä on muurahaisia :(

   Poista

Lähetä kommentti