Haavekäsityöni (tällä hetkellä)

Blogeissa on puhuttu mm. haavelangoista, mutta mitenkäs ne haaveissa olevat mallit? Mä oon Ravelryn kirjastooni klikkaillut kaikkia kivoja ohjeita, joita voisin joskus tehdä. Toisinaan myös poistelen sieltä sellaisia ohjeita, jotka eivät enää jonkin ajan päästä tunnukaan omilta. 

Tällä hetkellä Ravelry-kirjastoni puhuttelevimmat mallit taitavat olla:


(Kuva täältä).

Aivan täydellisen herkullinen huivi! Tässä kuvassa nuo värit vielä jotenkin iskevät ihan täysillä tän käsityöharrastajan tajuntaan, vaikka tästä väristä tekeminen voiski olla aavistuksen tylsää, koska en enää ole ihan niin vaaleanpunainen ihminen.

///


(Kuva täältä.)

Muutamassakin blogissa on nyt vilahdelleet nämä kauniit, sydänkuvioiset sukat. Täytyy varmaan ottaa joskus työn alle, koska tuo kuvio näyttää kivalta tehdä.

///


(Kuva täältä.)

Oletko kuullut jo näistä? Mä löysin ekoja ohjeita näihin lapasiin viime syksynä, mutta jossain vaiheessa talvea löysin ohjeen Ravelrystakin ja lisäsin sen kirjastooni. Nerokas idea tehdä lämpimät ja kauniit lapaset. Jos ensi talveksi...?

///


(Kuva täältä.)

Tässä vauvan peitossa on tosi nätti kuvio. Sopivan yksinkertaisen näköinen, mutta ei kuitenkaan liian tylsä. Jospa tällaisen alottais... Mutta ensin täytyy tehdä sukat loppuun :)

///

On enemmän kuin hyvin mahdollista, että nämäkin ovat vain sellaisia käsitöitä, jotka jostain syystä jäävät haaveiksi. Aina tulee jotain kivempaa, ohjeiden kanssa tulee ongelmia tai malli ei vain yksinkertaisesti enää sytytä. Käsityöt kun ovat yksi niistä harvoista asioista maailmassa, joiden kohdalla voi yhden ihan oikeasti siirtää romukoppaan ja keskittyä seuraavaan. Joskus siitäkin kannattaa ottaa ilo irti. Päästää irti vanhasta, takkuavasta asiasta ja keskittyä täysin uusiin juttuihin.

Kommentit

  1. Oi, noi tumput on kyllä huiput, ainakin tällaiselle vilukissalle! Kauniita haaveita olet löytänyt. Itsellä on haaveissa saada värikkäitä neuletakkeja valmiiksi ja opetella tekemään/löytää helppo täydellinen ohje kaula-aukosta alkavalle neuletakille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita ylhäältä aloitettavia neuletakkiohjeita on pilvin pimein, mutta ongelmana usein onkin se, että se takki ei ehkä muuten sitten miellytä silmää :) Mä aloitin Välimäen Hupputakkia, mutta en taida koskaan saada siitä valmista :)

      Poista
  2. Ihania käsityöhaaveita. Pitäisi muuten pureutua siihen sun Ravelry-postaukseen joskus tarkemmin. Itsellä kyllä tili tuonne löytyy, mutta se on jäänyt vähän käyttämättä. Ehkä sun ohjeilla pääsisin siihenkin maailmaan paremmin sisälle :)

    Mun ehdottomia kärki käsityöhaaveita on afrikankukka-norsu tai -dinosaurus :) Jospa saisi vaikka Pikku-E:lle tehtyä dinon synttärilahjaksi. Lisäksi sukkia.rakkaudella-kirja on täynnä ohjeita joita haluisin kokeilla, samaten viimeksi voittamani sukkakirja :) Että kyllähän noita käsityöhaaveita jonossa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kiva, jos siitä mun postauksesta vois olla jotain apua :)

      Mä koitin etsiä kivaa ohjetta afrikankukkiin, vaan kun ei oikein meinannut löytyä, niin tuskastuin ja unohdin kaikki afrikankukista tehtävät projektit :D Mullakin siis on ollut ne mielessä. Sukkia.rakkaudella -kirja löytyy myös, mutta en oo jotenkin osannut aloittaa sieltä mitään :) Paitsi ne Hederat, jotka menivät purkuun :D

      Poista
  3. Mukavia ideoita saa itellekin näistä haaveista :) Varsinki nuo lapaset on tosi kivan näköset, ois hauska testata tollasta ihan uutta tekniikkaa! Mulla on kesken dominoneulesukat, tätä menoa saan ne ehkä ens jouluksi valmiiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuden tekniikan takia muakin noi lapaset kiinnostaa! :) Ja ovat varmasti hurjan lämpimätkin. Etköhän sä ensi jouluksi saa ne sukat valmiiksi ;)

      Poista
  4. Miulla on kans nuo maariat to do-listalla, kunhan vain joskus kerkeäisi :)

    VastaaPoista
  5. Tuo huivi on kyllä ihanan näköinen. Jotain samantyylistä olis mulla suunnitteilla tehdä vielä kevääksi.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti