Ajatuksia odotuksesta; osa 6

Minulta toivottiin/pyydettiin postausta raskaudesta ja sen tuomista ajatuksista. Hetken mietittyäni ajattelin, että se voi olla ihan hyväkin ajatus, sillä en ole mihinkään jäsennellyt näitä ajatuksiani kovin selvästi.

Edelliset osat löytyvät täältä


Nimipohdintaa.

Ei ole meinaan helppoa se. Nimiä on hurjan paljon. On vanhoja nimiä ja uusia nimiä. On kansainvälisiä ja suomalaisia nimiä. On harvinaisempia ja tällä hetkellä erittäin suosittuja nimiä. Nyt kun sukupuoli on selvillä, voi sentään keskittyä vain poikien nimiin, mutta ei sekään helppoa ole.

Ennen rakenneultraa ja sukupuolen tietämistä tuskailin tyttöjen nimien kanssa. Hurjan monesta tytön nimestä tulee mieleen joku tietty ihminen ja nimi saa turhan usein negatiivisen vivahteen sen takia. Taidan tuntea/tietää paljon ärsyttäviä naisia ;) Ja sitten ne tyttöjen nimet, joista tulee positiivisia mielleyhtymiä ovat jo jollain turhan läheisellä ihmisellä. Aloin siis etsimään kivoja nimiä, jotka olisivat mulle ihan uusia ja onneksi niitäkin alkoi sitten löytymään. 

Kuitenkin hakusessa onkin nyt pojan nimi. Aluksi miehellä oli vain yksi nimiehdotus pojalle ja hyväksyin sen, kun se tuntui ihan sopivalta meidän perheeseen. Kuitenkin mies sai selville, että kyseinen nimi on ollut melkoisen suosittu jo muutaman vuoden ajan, eikä hän ehdottomasti halua mitään liian yleistä nimeä. 

Hassua, mutta mikään ei mun kohdalla toistaiseksi ole tuntunut sillä tavalla "omalta". Mutta en tiedä onko sen tarkoituskaan tuntua. En toistaiseksi osaa vielä kuvitella mitään pojan nimeä meillä käytössä, joten vaikka meillä onkin vahvoja vaihtoehtoja, ei mitään ole lyöty lukkoon :) Toinen nimi on selvillä kyllä, ollut alusta asti. Nimikoneita katsellaan netistä aina silloin tällöin. Onhan tässä aikaa :) Voihan käydä myös niin, että jos nyt päättäisimme jonkin nimen, ei poika näyttäisikään yhtään nimeltään, jolloin olisi edessä uusi pohdinta, tiukemmalla aikataululla ;) 


Kommentit

 1. Kivoja nimi ajatuksia :) Meillä oli aikoinaan ennen rakenneultraa tytölle kaikki kolme nimeä valmiina, mutta sitten kun tulikin poika, piti koko homma aloittaa alusta :) Ja sitten kun se sopiva nimi osui kohdalle se kyllä tuntui siltä oikealta nimeltä. Nimi oli meille molemmille miehen kanssa täysin vieras, mutta nimestä on pikkuhiljaa tullut suositumpi, ei kuitenkaan mikään yleinen nimi :) Että kyllä se nimi sieltä löytyy teidänkin pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ihan varmasti löytyy :) Mä väitän kahlanneeni jo kaikki mahdolliset poikien nimet läpi eikä niistä toistaiseksi ole sykähdyttänyt mikään. Luulen, ettei ehkä sykähdytäkään :) Mutta tiedän, että siitä nimestä varmasti tulee rakas kuitenkin :)

   Poista
 2. Meillä oli esikoisen nimi selvillä jo pian niskapoimu-ultran jälkeen, kun sukupuoli tiedettiin jo niin aikaisin jäätyäni seulonnoissa "kiinni". Kuopuksen nimeä pähkäiltiinkin vielä sitten muutama viikko ennen ristiäisiä, vaikka raskauden alusta alkaen olin jo pojan nimiä pohtinut. Vahva poikaolo piti siis paikkaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenkin koskaan ole osannut ajatella tulevien lasten nimiä, joten mulla ei ollut mitään ehdotonta lempparia. Eikä ole vieläkään. :D

   Poista
 3. Tulipa nimipohdinnoista mieleen, kun satuin kattomaan pari päivää sitten yhtä vauvaohjelmaa, jossa rikas pariskunta halus työryhmän(!) pohtimaan edustavia ja hyviä vauvannimiä, jotta voisivat brändätä vauvansa :D Lisäksi niillä oli testiryhmä, jolla sitten testattiin lempparivaihtoehtoja...

  Meillä oli Pepille nimi valmiina jo ennen syntymää ja on kyllä ollu hämmentävää, miten hyvin tyttö vastaa nimeään :P Kyllä varmasti teijän poitsullekin löytyy täydellinen nimi, viimeistään sitten kun pääsette näkemään, millainen pikkunen siellä mahassa on asustellu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, että ihan työryhmä ja muut.. :D Totista touhua ;) Ja juu, en usko, että meidän poika vaille nimeä jää :)

   Poista
 4. Varmasti hienoon nimeen päädytte:)
  Meidän poitsulle alettiin nimeä miettimään vasta syntymän jälkeen. Ja toinen nimi valittiin just vähän ennen kuin pappi oli tulossa käymään kastekeskustelua muistaakseni viikko ennen ristiäisiä. No, hyvä nimi tuli ja tosi tyytyväisiä ollaan:)

  VastaaPoista
 5. Uskallatko muuten paljastaa milloin sulla on laskettu aika? Meidän Väinöhän syntyi 10. päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä laskettu aika on juhannuksena, 21.6. :) Vaan harvoinpa nää laskettuna aikana syntyy ;) Ja juu, kyllä me joku nimi keksitään :)

   Poista

Lähetä kommentti