Pitsiä


Lanka: Onion Hemp Cotton + Modal
Koukku: 2,5mm
Fiilis: Erittäin hyvä alun hankaluuksien jälkeen!

Mietiskelin pitkään mitä tekisin Onionin Hemp Cotton + Modal -langasta. Sitä oli sen verran vähän, että tuskin kovin suuria juttuja saisin tehtyä. Jotain virkattua kuitenkin, koska tuntuu enemmän virkkauslangalta kuin neulelangalta. Sitten muistin Garnstudion sivuilta peräisin olevaan ohjeeseen. Muistelin kyllä jonkun joskus maininneen, että Garnstudion virkkausohjeet ovat monesti täysin hepreaa. Ja niinpä olikin :D Vaan kuvaa katsomalla ja pariin kertaan purkamalla sain aikaiseksi ihania pitsiliinoja. 

Nämä päätyvät mahdollisesti pukinkonttiin. Ennen pingotusta olivat melkoisia rytttykasoja, mutta pingotus teki tehtävänsä ja liinat ovat nyt ihanasti muodossaan :) Mallin opin ulkoa, joten mahdollisesti näitä tulee myös lisää, multa kun löytyy paljon ei-mihinkään-sopivia lankoja. 
Voiko pitsiliinan virkata villalangasta? 

Hämmentävää sinänsä, että mun lapsuudessa pitsiliinat olivat yök yök, kun niitä joka mummolassa oli pöydät täynnä. Mutta ne olivatkin tylsästi valkoisia/vaaleita. Enköhän mä kohta täytä oman kotini kirkkaan värisillä pitsiliinoilla ;) 

Millaistakohan mallia kokeilis seuraavaksi?

Kommentit

 1. Ompa tosi kivoja! Mullakin oli viime joulun alla himo virkata punainen pitsiliina, mutta koska virkkaus ei minulta oikein luonnistu, se jäi tekemättä. Josko ehkä sitten tänä vuonna?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Sun täytyy siis tänä vuonna harjoitella ja tehdä se punainen liina :)

   Poista
 2. Jee, ihanat!! Mä olen jo vuosia hurahtanut pyöreisiin pitsiliinoihin ja olenkin ostellut niitä kirppiksiltä. Niitä on päätynyt verhoon, pipoonnja kangaskassiin ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita! :) Näiden ohjeen mukaan nää on vähän niinku tabletteja, lautasten alle tarkoitettuja kai. Mutta tein vähän pienempiä, ni ei ihan siihen tarkoitukseen sovi.

   Mä vasta nyt alan lämpeemään pitsiliinoille :D

   Poista
 3. kaupan lehtihyllyis on muutamaakin erilaista lehteä mitkä on TÄYS pitsiliinaohjeita, kuvallisia toki. Mutta varsin tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 4. Mä vasenkätisenä tykkään enemmän sanallisista ohjeista, kun ei tartte mitään kuvia käännellä peilikuviks :) Ehkä joskus, kun on enemmän aikaa keskittyä ni vois harkita :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti