Pipareita





Leivoin tuossa yhtenä päivänä piparitaikinan. 
Seuraavana päivänä paistoin piparit. 
Kolmantena päivänä sain jopa aikaiseksi koristella. 

Mulle ihan uusi tuttavuus on tuo koristelugeeli, punainen. Hurjan kätevä aine, saa heti ihan erilaisen ilmeen pipareille, kun käytti sitä perinteisen valkoisen sokerikuorrutteen kanssa. Hieman strösseleitä koristeiksi ja voilá! Toimii :) 

Taikinakin toimii, vaikka hieman sovelsinkin. 

Siirappileivät 

200 gr voita
1,5 dl siirappia 
200 gr sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä 
600 gr vehnäjauhoja
2 tl soodaa
n. 0,5 tl neilikkaa


Voi, siirappi ja mausteet vatkataan. Kananmunat lisätään yksitellen joukkoon sokerin kanssa hyvin vatkaten ja viimeksi jauhot , joihin sooda on sekoitettu. (sekoitan soodan pineen jauhoerään ja laitan sen ensin ja sekoitan hyvin) Taikina saa kovettua yön yli. Leivotaan pipareiksi. Paistetaan 250 ast. 2-3 minuuttia uunin ylätasolla.

Olen sen verran muuttanut ohjetta, että uunin lämpö on 225 astetta. On hyvä leipoa ensin koko taikina pipareiksi, koska paistaminen tapahtuu aika nopeasti. Pitää koko ajan vahtia. Voin pitää olla pehmeää. Otin illalla voin pehmenemään ja tein taikinan seuraavana päivänä.

(Ohje täältä.)

Piparit on jo syöty muutamaa viimeistä lukuunottamatta, joudun siis luultavasti leipomaan vielä uuden satsin :D

Kommentit

Lähetä kommentti