Popcorn-matto
Lämmin ilo -blogissa oli kerran ohje virkattuun kylppärin mattoon. Sen laitoin jo aikaa sitten korvan taakse, mutta trikookuteen ostaminen venyi ja venyi. Pääsipä muutamaan otteeseen ihan unohtumaankin. Muistui kuitenkin nyt mieleen ja ostin mustaa trikookudetta muutaman vyyhdin Lankamaailmasta Oulunkylästä.

Mustasta matosta ei popcorn-kuvio juuri erotu, mutta ei haittaa. Mukava sillä on silti istua ja kuvio erottuu paremmin irl. Valkoisesta ontelokuteesta tein jo kertaalleen maton, mutta purin sen lähes kokonaan ihan vain kokeillakseni popcorn-nyppyjä myös siihen. Hauskahan siitä tuli! Itseasiassa pidän enemmän ontelokuteesta tehdystä. Se on jämäkämpi ja pitänee muotonsa paremmin. 

Ohjetta on mukailtu, ei siis täysin ohjeen mukaisia näistä matoista kumpikaan. Mustasta tuli suurempi ja valkoinen on muuten vain sinne päin tehty. Ideasta ja ohjeesta kuitenkin kiitos alkuperäiselle tekijälle. :) 

Mies tykästyi tuohon mustaan niin, että haluaa olohuoneeseen suuuuuuuren samanlaisen. Lupasi kuteetkin ostaa, eli ei kai auta muu kuin ottaa virkkuukoukku kauniiseen käteen ja alkaa suunnittelemaan. Kuteet odottavat vielä kaupassa, mutta sieltähän niitä saa. Olishan tuollainen megamatto aika hieno ;) Vielä on mietinnän alla, tekisinkö sellaisen trikookuteesta vaiko ontelokuteesta.. 

Hieman työlästä oli niitä popcorneja virkata, mutta vauhtiin kun pääsi, ei ne tuntuneetkaan enää niin hankalilta. Suosittelen kokeilemaan! :) 

Kommentit

 1. Hei, minäkin täällä purin yhden vanhan maton ja suunnittelen uuden virkkaamista.. Hauskan näköisiä tuli sinun matoista :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis matto! Minullakin on ollut haaveena jo jonkin aikaa virkata kylpyhuoneen matto, mutta se aloittaminen on aina vaan jäänyt... Tästä sain vähän lisäpotkua projektin etenemiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toivottavasti lisäpotku saa aikaan valmiin matonkin ;) Näistä kumpikaan ei kyllä kylppäriin päädy. Ehkä tuo valkoinen vois toimia vessan mattona.. Mutta olohuoneessa ovat tällä hetkellä :)

   Poista
 3. Tosi kauniit - ja sopii mielettömän hyvin teidän vaaleaan lattiaan tuo musta. Ei ihme että toive olisi saada suuri musta matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Saapa nähdä milloin saadaan aikaiseksi hakea kudetta... :)

   Poista
 4. Hauska tuo matto, onko se pinta sitten vähän semmonen ''kohollaan'' oleva, kun on popcorn :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on :) Paitsi, että trikookuteesta tehdyn maton nyppylät tasoittuvat käytössä supernopeasti, ontelokude on niin paljon jäykempää, että kestää paremmin. Ainakin mun käsialalla.

   Poista
 5. Kauniit !! Suurena varmaan ihan takuuvarma katseenkiinnittäjä olohuoneessa. Hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sopii kyllä nimenomaan katseenvangitsijaksi! :)

   Poista
 6. Upeat tuli! Ois kyllä aivan mahtava tuollainen musta iso:)

  VastaaPoista
 7. Ihana! Jatkoitko lisäyksillä samaan tyyliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :) Ja tietty voi matkalla katsoa asettuuko nätisti vai täytyykö lisätä enemmän tai vähentää lisäyksiä :)

   Poista

Lähetä kommentti