Pari pipoa ohjeineenTukuwoolien saavuttua en vielä tiennyt yhtään mitä niistä aikoisin tehdä, Ajatus raidallisesta piposta oli kytenyt jo hetken aikaa takaraivossa, joten sellanen sitten syntyi. Lapsen pipo oli aloitettu jo vuosi sitten, mutta eilen W ojensi minulle käsityöpussin, jossa tuo tekele oli. Aloinpa sitä sitten jatkamaan, W istuksi vieressä sohvalla ja katseli piirrettyjä. Uskomatonta, en uskonut pääseväni päiväsaikaan neulomaan vielä aikoihin.

Aikuisen pipo:
Lanka: Tukuwool
Puikot: 3mm pyöröpuikot (100cm)
Menekki: n. 40g

Luo 110s (55/puikko).
Neulo resoria (1 takakautta oikein, 1 nurin) n. 5cm.
Neulo sen jälkeen sileää neuletta raidoittaen esim kahdella värillä, kuten mallipipossa.
Kun pipon korkeus on n. 18cm, aloita kavennukset: *8o, 2o yht*, toista *-* koko kerros. Seuraavalla kerroksella neulo *7o, 2o yht* ja taas toista *-* koko kerros. Jokaisella kerroksella kavennusten välissä olevat silmukat vähenevät yhdellä. Neulo lopuksi 2o yht koko kerros. Päättele jäljelle jääneet silmukat ja ompele tupsu kiinni. 

Vauvan pipo:
Lanka: Novita Wool
Puikot: 2,75mm pyöröt (100cm)
Menekki: n. 30g

Luo 100s (50/puikko).
Neulo resoria (1 takakautta oikein, 1 nurin) n. 3,5cm.
Neulo sen jälkeen sileää neuletta.
Kun pipon korkeus on n. 14cm, aloita kavennukset: *8o, 2o yht*, toista ** koko kerros. Seuraavalla kerroksella neulo *7o, 2o yht* ja taas toista ** koko kerros. Jokaisella kerroksella kavennusten välissä olevat silmukat vähenevät yhdellä. Neulo lopuksi 2o yht koko kerros. Jäljelle jää 10s. 

Siirrä silmukat yhdelle puikolle. Neulo silmukat oikein. *Älä käännä työtä, vaan siirrä työ puikon toiseen päähän (sukkapuikoilla toiseen päähän, pyöröpuikoilla kaapelin kautta toisen puikon päähän). Lanka jää siis työn vas. reunaan ja työn oikea puoli on neulojaan päin. Neulo silmukat oikein.*. Toista *-*, kunnes "hännän" pituus on n. 8cm. Päättele silmukat ja ompele "häntä" lenkiksi niin, että nurja puoli jää sisälle. 

Jatkamalla pipon korkeutta saa piposta sopivamman isommallekin lapselle.


***


Jännä huomata, miten pieni muutos langassa ja puikoissa ja vain 10s ero saa aikaan ihan täysin eri kokoiset pipot.. 

Kommentit

  1. Söpöt pipot :) Ja tuo huovutettu tupsu oli hyvä idea! Näyttävät molemmat pipot niin pehmoisilta ja lämpöisiltä, että pakkasaamut saavat jo tulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä saa mun puolesta jo tulla kylmät ilmat :)

      Poista

Lähetä kommentti