Pipo ja sen kaveri
Jäin koukkuun, kirjoneuleisiin nimittäin. 

Kaverini alkoi neulomaan tätä pipoa ja mä innostuin myös.

Lankana Gjestal Janne (sininen ja harmaa) ja Novita 7Veljestä (sinapin keltainen). Puikot mulla oli kokoa 3,5mm, kun tuppaa tuo käsiala olemaan turhan löysää useimmiten. Tekeminen oli todella kivaa, nopeaa ja yllättävää kyllä; helppoa. Pipo oli kolmas kirjoneuleeni ja eipä ois paljon paremmin voinut onnistua. 

Luin jonkin verran lankadominanssista ennen aloittamistani ja ymmärsin asian niin, että väri, jonka haluan korostuvan, tulee "ylhäältä" ja pohjaväri alhaalta. Käytännössä ratkaisin asian siten, että järjestelin langat käsissäni siten, että pohjaväri meni normaalisti etusormen yli, mutta kuvion väri meni sekä etusormen että keskisormen yli, jolloin kuvion lanka oli aina "kauempana" sormella kuin pohjavärin lanka. Vaikea selittää, olis varmaan ollut helpompi näpsäistä kuva ;) Joka tapauksessa mun silmään tuo kuvio näyttää kivalta, yksittäisetkin silmukat näkyvät paremmin kuin edellisissä kirjoneuleissani. Langanjuoksutkin sain sopiviksi, kun vain kuuntelin lankaa ja en miettinyt asiaa sen kummemmin. Pisin langanjuoksu tässä kuviossa on 5 silmukkaa, eikä kyllä kiristä yhdessäkään kohdassa. Vielä, kun jonkin tupsun siihen keksisin keikkumaan, niin olis täydellinen. Nytkin jo päässyt käyttöön, mutta tupsu kruunais kokonaisuuden. 

Ja pitihän se jo uusi pipo aloittaa, tästä on suunnitteilla lasten koko, saapa nähdä millainen tulee :) 

***

Kovasti houkuttaa nyt kaikki kirjoneulelapaset ja sukat ja ah. Ongelmaksi muodostuu lähinnä lankojen puute. Jemmoissani ei ole kovinkaan montaa yhteen sopivaa lankaa enää. Ihan perussukkiakin ois kiva tehdä, mutta kaapeissa olevat langat ei puhuttele sitten niinku yhtään. Joku kauniisti raidoittuva lanka vois olla kiva, mutta värien pitäis olla äärimmäisen herkulliset. Toisaalta kiinnostaisi kokeilla niitä valekirjoneulelankoja, oletteko te lukijat kokeilleet niitä jo?

Millä langalla sinä tykkäät tehdä kirjoneuletta? Suosikit pipoihin ja sukkiin ja lapasiin? 

Kommentit

 1. Apua - nyt meillä tulee kiire lankakauppaan :) Tuo piposi on tosi ihanan lämpöisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tule kiire :D Ei mulla niiiin paljon aikaa neulomiseen ole, että kiire tulis ;) Lämmin se onkin.

   Poista
 2. Mitä on valekirjoneulelangat? :D Ihana pipo, värit sopii hyvin yhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upotin linkin tuohon sanaan :D Sieltä löytyy. :D Ja kiitti, tuli kyllä hyvä!

   Poista

Lähetä kommentti