Kerttu ja Veikka -huivit


Nyt täytyy tunnustaa, että tämän postauksen piti tulla ulos arkistosta jo syksyllä. Facebookin ompeluryhmässä ihastelin ommeltuja huiveja enkä millään ymmärtänyt miten sen päällikankaan saa siihen ihanasti ryppyyn, kuten monet tekee. Sieltä pongahti sitten yksi ihminen, joka kertoi myyvänsä itse tekemäänsä kaavaa juuri sellaisiin huiveihin. Kaavaa on kahta kokoa ja materiaaleina voi olla lähes mikä tahansa. 

Kaikista parhaiten onnistui vauva-koon huivi, jossa alla vaaleansininen fleece ja päällä tähtitrikoo. Harmi, ettei W ole enää vauvakokoa, mutta ehkä saan joskus lahjoitettua huivin jollekin. Valkoisessa huivissa kokeilin pohjalle puuvillakangasta ja päälle fleeceä, yllättävän kivasti onnistui niinkin! Fleece pitää napakasti kaulaa lämmittävän muotonsa päällikankaana. 

Kun syksyllä kävin äidilläni, huristelin saumurilla W:n ollessa päiväunilla. Ommel nyt ei ole lähelläkään täydellistä ja korjasinkin muutamaa kohtaa ihan urakalla. Kuitenkin W:n kaulaan tulevat ja sinänsä ei haittaa yhtään, vaikka olisivatkin hieman suttuisen näköisiä. Näissä isommissa on pohjalla fleece ja päällä trikoo. Sokerikallot tosin ovat sen verran tyttömäisiä, että päätynevät joskus jollekin lahjaksi. Yksi huivi kuvista puuttuukin, koska se on W:lla ahkerassa käytössä ja hänen piti kaivaa omansa esille, kun huomasi minun kuvaavan näitä.

Neppareiden kiinnittäminen olikin sitten jännää puuhaa. Ihan hyvin sekin onnistui ja ainakin yhdessä käytössä olevassa huivissa on nepparit pysyneet kiinni, vaikka minulla ei ollutkaan tukikangasta laittaa sinne alle. 

Huivin malli on kivan simppeli, menee moneen tarpeeseen. Hieman ehkä kaipaisin talvikeleille niskaa peittävää huivia, mutta nämä nyt menevät pikkuvauvoilla ihan kuolalappuinakin jopa. Talvella meillä on kaulurit käytössä, joskus kauppa- tai kyläreissuille laitetaan huivi kaulaan toppatakin kaveriksi, jos autolla mennään, kun silloin ei niin kylmäkään tule. 


Jos kiinnostuit kaavasta, ota yhteyttä sähköpostitse: kerttujaveikka@gmail.com


Kommentit