Pipo kahdella tupsullaLumi tuli, lumi suli. 

Ei paljon ole enää valkoista jäljellä ulkona. Me täällä yskitään W:n kanssa kilpaa kotona, tauti on onneksi taittumassa hyvää vauhtia. Pojalla riittää virtaa kuin pienessä kylässä, vaikka nenä vuotaakin. Minulla taas ei juuri ole enää kuin vähän yskää, jaksaminenkin on parantunut huimasti ainakin siitä päätellen, että alan kiinnittämään huomiota kotona kaikkeen siivousta vaativaan ja muihin epäkohtiin. Mies alkoi eilen valittamaan kurkkukipua ja palelua, joten taitaa olla hänelle tauti tulossa seuraavaksi. Harmillista, sillä olisin halunnut lähteä jo johonkin sukuloimaan tai muuten ulos, kun alkaa päätä kiristelemään siihen malliin, että kaipaa jotain tekemistä.

Sain kuvattua nyt kuitenkinW:n uuden pipon. 

Lanka: Novita 7Veljestä Aapo
Puikot 3,5mm pyöröt
Tekniikkana magic loop

Loin 82s kaksinkertaisella langalla ja neuloin 1o, 1n -joustinta melkein 10cm. Sen jälkeen aloin raidoittamaan 2krs:n raidoilla. Minulla on vielä äidiltäni lainassa Novitan tupsukehikot, joista pienimmällä pyörittelin kaksi tupsua päälaelle. 

Hyvin toimii pipo, pysyy päässä. Tupsut ovat tarpeeksi pienet, jotta hupun saa sateisella ilmalla päähän ja ne eivät ole tiellä tai paina. 

Mitähän seuraavaksi neuloisin.. Pöllölapaset taitaa päästä purkuun.. Jos kokeilisin vaikka ihan peruslapasia, ellen sitten keksi netistä jotain kivaa ja simppeliä kirjoneulelapasten ohjetta. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Nyt jään kuuntelemaan pannuhuoneesta kaikuvia porausääniä ja odottelemaan pikkumiehen heräämistä päiväunilta, johon ei noista porausäänistä päätellen kovin kauan mene..

Kommentit

 1. Kiva pirtsakka pipo ja söpöt tupsut:)

  VastaaPoista
 2. Ihana pipo! Kauniit värit ja hauskat noi kaksi tupsua. Täällä taas odotetaan, että perheen pienin nukahtais päiväunille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on nukahtamiset helpottaneet nyt.. päikkärit alkaa n klo 12 jo :) Toisaalta myös noustaan 0530-0615 :D

   Poista
  2. Hyvä! Tosi hieno juttu, että on on unihommat taas helpottuneet :) Meillä suju ihan hyvin, kunnes eilen nukku 4h päikkärimaratonin. Nyt taas valvotaan lähelle puoleenyöhön ja sitä rataa... Mutta kai se tästä taas :)

   Poista
  3. Voi auts! Toivottavasti siitä taas tasoittuu :)

   Poista
 3. Moikka! Ihana pipo :) Kuule, sä kun näitä lankahommia oot tehnyt enemmänkin, niin osaisitkohan sanoa kuinka monta silmukkaa mun pitäisi luoda jos ja kun haluaisin tehdä lapaset n. kolmevuotiaalle (jolla on aika paksu käsi :D)? Mulla on mielikuva, että olisin joskus tehnyt itselleni 40 silmukalla, niin menisköhän ihan metsään jos siinä olisi 32? Lankana ajattelin just jotain perusseiskaveikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, lapasia en oo tehnyt ikuisuuksiin! Mutta Novitan lehdestä just kurkkasin, siinä oli lasten lapasten ohje Nalle-langalle, ni 32s oli 90 koolle, 36s 110 koolle.. että 7Veikasta vois riittää se 32s, ehkä. Suoraan en osaa sanoa kyllä :D

   Poista
  2. Kiitos!! Mulla oli selvästi jo pieni haju tästä hommasta. Kokeilen siis 36 silmukalla :)

   Poista
  3. Juu, kyllä :D Kannattaa kokeilla ensin ehkä isommalla silmukkamäärällä, niin ainakaan ei pieneksi jää. Jos tekee valmiiksi liian pienet, niin se ärsyttää enemmän kuin liian suuret :D Lapset onneksi kasvaa!

   Poista
 4. Söpö pipo! Harmi tuota tautia joka vielä vaivaa - olisi ollut kiva viikonloppuna nähdä pitkästä aikaa... Mutta tulenpa käymään kun olette parantuneet ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti