Tiskikukat
Mistä lie johtuukaan, etten ole edelleenkään päässyt ihan sisälle näihin virkattuihin tai neulottuihin tiskirätteihin. Bambukankaasta meillä kyllä on tiskirätit ja hyvät ovatkin! Mutta jotenkin oon vierastanut näitä lerppuja, löysiä versioita. Nyt kuitenkin niinsanotusti otin itseäni niskasta kiinni ja tekaisin pari tiskirättiä Blend Bamboo-langasta, koskapa sitä pari kerää Lankamaailman blogitapaamisen lahjapussista löytyi.

Ensin tein harmaan tiskikukan. Neuloin sen uusilla Knitpron Zing-alumiinipuikoilla ja voihan yök! Minä en tykännyt niistä kyllä yhtään. Aivan liian liukasta, liian kevyet, liian tylsät. Täytyy kokeilla joskus toisella langalla uudelleen, josko meistä vielä kaverit tulisi. Osansa saattoi kyllä tehdä tuo Blend Bamboo, jonka neulominen ei lempipuuhiini kuulu sekään. En ehkä ole ihan noin liukkaan langan ystävä. 

Ensimmäinen tiskirätti tuotti muutenkin hankaluuksia. Ei suinkaan ohjeen mukaan, jonka muuten kurkkasin Lankahelvetti-blogista, vaan ennemmin tylsyyden takia. En ollut yhtään varma tykkäänkö lopputuloksesta ja neulominen oli lähinnä todella tylsää. Sinnikkäästi tein kuitenkin loppuun ja alotiin vielä uudenkin, tosin tällä kertaa Knitpron Karbonz-puikoilla. Johan soljui paremmin, sopivasti vähän nihkeämmin. Valmistakin tuli. 

Käyttökokemuksia ei vielä ole, katsellaan ja odotellaan miten käyttäytyvät. 

Mitkä ovat omat kokemuksesi tiskikukista tai ylipäätään virkatuista/neulotuista tiskiräteistä?

Kommentit

 1. Mä en ole tehnyt yhtään tiskiriepua enkä tule tekemään. Oon saanu muutaman, puuvillalangasta neulotut ja ne on olleet kivat tiski- ja työpöydän viimeistely kuivaamiseen, kipon alusena tms. BlendBamboota yritin kerran neuloa, mutta ei kiitos sitäkään enää.
  Samoilla linjoilla kanssasi olen myös puikoissa. Zingit on tosi kevyet, ehkä jossain tapauksessa hyvät muttta hiilikuitupuikot ovat hyvät, varma ote ja lanka kulkee just sujuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainoa, joka ei ehkä niin hehkutakaan blend bamboota ja zingejä :D Jotenkin ei vain mun käteen sovi, kumpikaan.

   Poista

Lähetä kommentti