Ommeltuja

Äitini ompelukone oli kylässä tuossa muutamia viikkoja sitten. Olin tilannut Jyväskylän kangaskaupasta ja Kangaskapinasta kivoja kankaita ja oikein puhkuin intoa päästä ompelemaan uusia vaatteita W:lle. 

Aikapula on melko konkreettinen este, kun työpäivät matkoineen haukkaavat jo 11 tuntia vuorokaudesta. Kuitenkin sain jotain valmiiksi. 

Ottobren luottokaavoilla tein nämä työkonehousut. Ensimmäistä kertaa tein myös valesepaluksen, jopa suhteellisen onnistuneesti. (Onnistumista voi pitää myös äitini ompelukoneen ansiona, siinä Pfaffissa vain on jotain!)


Kokeilin hupparin hihoihin uutta resorinkiinnittämistapaa. Ensin resorin toinen reuna kiinni, sen jälkeen käännetään tuohon päälle ja ommellaan kiinni. Tuli kyllä todella siisti, vaikkei tuo hunajakenno ehkä omiin suosikkeihini kuulukaan.


Ottobren kaavalla tämäkin huppari, Crocodile, joku vuoden 2015 lehti muistaakseni. Olen joskus aiemminkin tehnyt hupparin samalla kaavalla, koko taisi olla 86. Tässä hupparissa isoin koko on 104, mutta vähän hihoja ja helmaa jatkamalla tuli oikein passeli meidän hoikalle, pitkälle pojalle. Ja katsokaa nyt, kuka voisi vastustaa noita ranskanbulleja!


Työkonekankaasta riitti vielä paitaan. Toivottavasti kukaan ei yllätyksen johdosta putoa penkiltä, mutta Ottobren kaava tämäkin X-Trail, lehteä en muista. Tällä kaavalla on jo monet paidat tehty meidän pojalle. Tykkään hurjasti siitä, että tässä voi yhdistellä eri kuoseja tai värejä miten huvittaa. Nytkin työkonekangasta on vain etukappaleessa, takakappale on samaa mustaa trikoota kuin hihatkin. Ja hieman synkkyyttä poistaakseni tein nuo sivukappaleet valkoisesta trikoosta. Valkoinen resori tietty pääntiehen (ei kaula-aukkoon!). 


Ompelukone lähti jo takaisin kotiinsa. Samoin iiiiiiso pino kivoja kankaita, koska äitini on näissä asioissa se ammattilainen. Saapi nähdä mitä hän niistä taikoo, ainakin tilauksessa on shortseja pojalle, paitojakin ehkäpä, ja jos minäkin jotain kivaa saisin, niin olisi enemmän kuin mahtavaa. Itselleni kun en vieläkään oikein mitään osaa kankaista tehdä.

Kommentit