Uusi laukku & Kysymys nro 23.

Kävin tuossa yhtenä päivänä Jumbossa kiertelemässä ja löysin ihanan laukun!


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, taitaa kamerassa olla säädöt miten sattuu.. Mutta siis, laukku on ihana ja tarpeeksi suuri, että sinne mahtuu käsityötkin aina mukaan! :)Kysymykset ovat:

1. Mikä oli ensimmäinen valmiiksi saamasi projekti?

Tätähän joutuu vallan miettimään. Jos neuletöistä puhutaan, niin varmaankin joku pipo oli ensimmäinen onnistunut projekti. Ennen neulomista virkkasin paljon, mutta enpä kyllä muista mikä oli ensimmäinen virkkausprojekti, jonka sain valmiiksi. 

2. Mitä puikoillasi on tällä hetkellä?

Tällä hetkellä puikoilla on huivi Cascade Heritage -langasta. Saapa nähdä milloin valmistuu. 

3. Onko muita keskeneräisiä töitä (wip = work in progress)?

Eipä taida olla. Pyrin tekemään yhden työn loppuun, ennenkuin aloitan muita. Sillä tavalla niillä projekteilla on jotain toivoa valmistuakin joskus ;) 

4. Kuinka opit neulomaan?

Jaa, siinäpä hyvä kysymys. Ala-asteellahan niitä opeteltiin, mutta enoä minä vain koskaan oppinut. Pikkuveljillänikin oli kuulemma kauniimpi käsiala kuin minulla. Äitini oli jo menettänyt toivonsa sen suhteen, että minusta saisi mitään käsityöihmistä :D Mutta sitten virkkaamisen kautta se lähti. Aikalailla itse oppineena, kirjoista katsellen ja lukien. Kantapään kautta menee oppi melko tehokkaasti perille.

5. Kauanko sinulla meni neulomisen oppimisesta ensimmäisen työn valmiiksi saamiseen?

Öö.. Taisin muistaakseni aloittaa lapasesta, mutta ei siitä koskaan valmista tullut. En ole aivan varma, että mikä nyt oli se ensimmäinen valmistunut työ, ehkä pipo. Neulomisen oppimisesta meni varmaan pari vuotta, ennenkuin oikeasti aloin mitään tekemään. Siihen asti vain virkkasin, koska se tuntui niin paljon helpommalta. 

6. Suosikkisi neulomistasi asioista?

Pakko sanoa, että villasukat. Niitä ei voi koskaan olla liikaa eikä niiden pitämiseen ole ns. huonoa hetkeä :D Villasukista ei ole mitään lempparia, mutta ylipäätään villasukat ovat tähän mennessä olleet ehkä parhaimpia tuotoksiani :) 

7. Inhokkisi?

Hmm. Ehkä yksi huivi, jonka lopetin hieman kesken. En yksinkertaisesti jaksanut tehdä sitä loppuun, koska mielenkiinto ei enää riittänyt. Se oli ollut jo jonkin aikaa tekemättömien asioiden listalla, mutta ei.. Joten se on nyt sellainen ruma huivinpuolikas. Ellen keksi tuunata siitä toimivaa :) 

8. Haastavin neuleprojektisi?

Tähän mennessä se on ollut sukkien neulominen varpaista varteen, pyöröpuikoilla kaksi sukkaa yhtä aikaa. Enkä tekniikkaa enää vaihda. Seuraavaksi tarttis varmaan haastaa itsensä johonkin isompaan työhön... 

9. Lempilankamateriaalisi (neulomisominaisuuksia ajatellen)?

Cascade Heritagesta tykkään ihan hirmuisesti. Siinähän on 75% merinovillaa ja 25% polyamidia. Se on niin kertakaikkisen ihanan pehmeä lanka! Se on siis tällä hetkellä lemppari :) 

10. Lempikuvio/-malli tai -suunnitelija?

Jaaa.. Jos tähän ei vastais, että Välimäki, niin oisko sitten ihan huono? ;) Sillä on kyllä todella kivoja malleja, en vain ole vielä yhtään ottanut omille puikoilleni :) Toinen mun mielestä kiva on Stephen West. Hänellä on mm. aivan ihania huiveja :)

11. Onko sinulla "neulojasankaria" tai jotakuta, joka on niin taitava/mahtava/upea/ihana, että haluat muidenkin löytävän hänet?

Eipä kai varsinaisesti. Tai siis kun, niitä on niin monta. Monet ovat todella hyviä jossain, jonka haluaisin itsekin oppia, kun oon vielä melko aloittelija :) 

12. Missä säilytät lanka-"jemmaasi" (stash)?

Tällä hetkellä suurin osa langoista on Ikeasta ostetuissa kannellisissa laatikoissa. Laatikkojen on oltava kannellisia, koska kissat. Osa langoista on myös yhden piirongin laatikossa.

13. Onko sinulla lanka jota rakastat, muttet ole löytänyt sille sopivaa projektia?

Juu, muutamakin tuollainen lanka. Mutta usein sellaiset voivat päätyä huiveiksi tms :) 

14. Kamalin lanka/materiaali (kuitu) jolla olet työskennellyt? Miksi?

Täysin tekokuitu. Sen neulominen ei tuntunut yhtään mukavalta, se nitisi ja natisi puikoilla. Hyi.

15. Inhokki malli/kuvio? Miksi?

Ei mulla taida mitään inhokkimallia tai -kuviota olla.. Ainakaan ei tule just nyt mieleen :) Mun mielestä esim pitsikuvioita on kiva neuloa, jos ne vain ovat tarpeeksi simppeleitä, että minäkin ymmärrän ne :) 

16. Oletko ikinä saanut neulomiseen liittyvää vammaa?

Ei se nyt neulomiseen liittynyt, mutta osittain virkkaamisen takia sain jännetupen tulehduksen oik. ranteeseeni. Yllättävää kyllä, en ole saanut edes niskaani erityisen jumiin neulomalla.. Neulonkohan siis tarpeeksi intensiivisesti ollenkaan? ;) 

17.  Onko rakastamasi projekti mennyt ikinä pilalle? Mikä on sen tarina?

Eipä oo tainnut mennä. Jos joku projekti on mulle hirmu tärkeä, niin pidän myös huolen siitä, että se ei päädy kissojen kynsiin enkä itse tuhoa sitä mitenkään. Maltti on valttia :) 

18. Neulotko englantilaisittain vai mannermaisittain?

Luulen, että mannermaisittain, koska mitä oon englantilaisia neulevideoita katsellut, niin nehän pitävät sitä lankaa ihan miten sattuu :D Mutta täytyy sanoa etten kyllä ole varma...

19. Katsotko elokuvia tai kuunteletko radiota neuloessasi? Minkä "tahtiin" neulot mieluiten?

Toisinaan juu, toisinaan en. Telkkarin tykkään nykyään pistää päälle, kun istahdan sohvalle neulomaan. Mutta eipä sitä tule katsottua. Ja silloinkin laitan sellaisen kanavan, jolta tulee kaikkea ihan hömppää. Musiikkia oon kyllä jonkun verran kuunnellut neuloessani. 

20. Neulotko julkisilla paikoilla? Onko kukaan ikinä katsonut pahasti/ilahtunut/ollut utelias tekemisistäsi?

Olen juu neulonut julkisilla paikoilla. Kummastellen ovat katselleet :)

21. Neulotko joulu- ja/tai syntymäpäivälahjoja sukulaisillesi ja ystävillesi?

Ainakin pyrin siihen :) Nyt on jo muutamat sukat varastossa odottelemassa, että mihinköhän ne päätyvät :) Viime jouluna tein mm. lapaset ja ranteenlämmittimiä.

22. Oletko ikinä poistanut ketään "heille neulon" listaltasi, koska hän ei arvostanut ta pitänyt huolta antamastasi neuleesta?

Itseasiassa kyllä. Tuon arvostuksenpuutteen vuoksi. 

23. Jos sinulla olisi tarvikkeet (ja kärsivällisyyttä) mihin tahansa projektiin, minkä projektin aloittaisit tänään?

Jonkin aivan ihanan neuletakin! Itselleni, tietenkin :D 

24. Oletko ikinä tehnyt omaa mallia tai värjännyt itse lankoja? Mikä oli lopputulos?

25. Onko sinulla neulekirjaa tai paikkaa, jossa säilytät malleja, ideoita, mittauksia yms?

26. Oletko ikinnä osallistunut/halunnut osallistua neuletapaamiseen? Millaista se oli?

27. Kuinka hankit suurimman osan langoistasi? Verkkokaupoista, paikallisesta lankakaupasta, vaihdossa vai marketeista?

28. Teetkö muita käsitöitä neulomisen lisäksi? Mitä, ja opitko ne ennen vai jälkeen neulomisen?

29. Onko sinulla mitään vinkkejä tai asioita jotka olet oppinut neulomisesta?

30. Mikä on Ravelry-nimesi? Jos et ole Ravelryssä, miksi?

Kommentit

Lähetä kommentti