Ravelry

Mä tykkään Ravelrysta ihan hurjan paljon. Liityin sinne elokuussa 2010, mutta aktiivinen käyttäjä musta on kuoriutunut ihan vasta puolen vuoden sisään.

Aluksi se tuntui hankalalta. Mistä nyt voi hakea ohjeita, millaisia ohjeita, englanninkieliset termit olivat enemmän kuin hukassa ja koko sivusto tuntui sekavalta. Sitten opin hakemaan ohjeita yksityiskohtaisemman haun kautta.


Johan helpottui Ravelryn käyttäminen! Vasemmasta laidasta on helppo ruksia haluamiaan juttuja ja mä ainakin oon tällä tavalla löytänyt paljon kivoja ohjeita :) 

Toinen ihan huippujuttu Ravelryssa on se kirjasto, jonne voi klikkailla mielenkiintoisia ohjeita. Silloin niitä ei ihan joka kerta tarvitse lähteä etsimään haulla, vaan voi suoraan mennä omasta kirjastosta kurkkimaan sinne merkkaamiaan ohjeita. 

Suostuttelin jopa äitini liittymään Ravelryyn. Sovittiin, että pidän sille joskus pienen pikaohjauksen sen käyttämisestä, koska tähän asti äitini on neulonut suomeksi. Vaan yllättävän nopeasti nämä neulesanastot tulevat tutuiksi, kun vain kokeilee :) 

Kolmas ja mulle hirmu mieleinen juttu Ravelryssa on omat projektit. Mun mielestä on ihan huippua, että voin luoda Ravelryyn aloittamani neuleprojektit. Saan laitettua aloitus- ja lopetuspäivät, puikkokoon, langan, mielialan, kuvia... 


Ihan kaikkia juttuja en ole sinne saanut laitettua, mutta eiköhän niitä ehdi sinne lisäilemään. Yksi toistaiseksi vähemmän käyttämäni ominaisuus Ravelryssa on stash, johon voit kuvata ja lisätä lankavarastosi (luonnollisesti projektin luodessasi voit valita käyttämäsi langan stashista). Jotain sinne olen lisäillyt, mutta vähemmälle käytölle on jäänyt :) 

Ravelry-profiiliini vievän linkin löydät blogin vasemmasta reunasta, jos haluat käydä kurkkimassa. 

Käytätkö Ravelrya? 

Kommentit

 1. Hyvin vähän olen Ravelrya käyttänyt. :)
  Pitäisi opetella käyttämään paremmin, sieltä varmasti löytää paljon kivoja ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti sen kuitenkin oppi, kun vain lähti yrittämään :) Vaikuttaa sekavammalta kuin olikaan :)

   Poista
 2. Olen itse kanssa vasta nyt viimeisen puolen vuoden aikana löytänyt Raverlystä toimintoja, joita tykkään käyttää ihan hirmuisesti ja joista on ollut todella paljon apua. Tykkään esimerkiksi etsiä ideoita mitä jollain tietyllä langalla voisi tehdä. Lisäksi ravelryn ehdotukset minulle sopivista malleista osuu usein kuin nappi silmään. Monta projektia on löytänyt sen avulla. Pidän myös siitä että mallien lisäksi voi tykätä suunnittelijoista, joilloin aina kun lempisuunnittelijalta tulee uusi malli, se tulee ehdotuksiin heti näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oon samaa mieltä :) On se vaan kätevä sivusto!

   Poista
 3. Mä oon vasta vähän varovasti kokeillut. Ensin päätin olla siihen alkamatta. Fb:n neuleryhmissäkin saa niin rutosti menemään aikaa. Nyt kuitenkin klikkaili itseni sinne loputtomaan suohon, en voinut vastustaa :) Kiitos näistä vinkeistä. Voi olla uudelle apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivon, että näistä ois jotain apua :) Se on kyllä hieno maailma! Mä taas en Fb:n neuleryhmissä kovin paljon jaksa aktivoitua, tuntuu vieraalta :)

   Poista
 4. En ole käyttänyt mutta pitäisi kurkata paikkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaa ihmeessä :) Siihen saattaa jäädä koukkuun!

   Poista

Lähetä kommentti