Ajatuksia odotuksesta; osa 9

Minulta toivottiin/pyydettiin postausta raskaudesta ja sen tuomista ajatuksista. Hetken mietittyäni ajattelin, että se voi olla ihan hyväkin ajatus, sillä en ole mihinkään jäsennellyt näitä ajatuksiani kovin selvästi.

Edelliset osat löytyvät täältä

Oikeasta sivupalkista löytyy nyt kuva, jota klikkaamalla pääsee lukemaan kaikki Ajatuksia odotuksesta -sarjan postaukset.


Pientä päivitystä tarvikehankintoihin, joista kirjoitin jo osassa 3. Vaunut ollaan tosiaan hommattu, valinnan kohteeksi päätyivät Brion Smile -yhdistelmävaunut + Brion turvakaukalo. Vaunukopaksi otettiin kova koppa, värinä deep ocean/black. Turvakaukalon saa kätevästi kiinni rattaiden runkoon ja runko itsessään menee hurjan pieneen tilaan. Me tykästyttiin kovasti näihin, ovat meidän käyttöön varmasti erittäin sopivat :) 

 
Vauvakutsuilla saatiin tosiaan lahjaksi itkuhälytin ja nyt ei tavaroista puutu kuin se amme (josta sain kiellon olla ostamatta sitä itse). Hoitopöytää ei toistaiseksi vielä ole, mutta saadaan mun kaverilta sellainen, kun on heille tarpeeton :) Ikeasta täytynee hakea petauspatja, pinnasuojat ja pari sellaista muovisuojaa patjaa varten. Ja pari seinälle laitettavaa säilytyspussukkajuttua :) Mutta siis varsinaisesti mitään akuuttia ei tarvitse lähteä hommaamaan. 

Eilen oli neuvola ja sen verran voisin sanoa, että 10kg painonlisäys on rikottu nyt. Turvotuksia alkaa olemaan, kihlasormusta en ole nyt reiluun viikkoon pitänyt. Onneksi voin nyt kahden viikon reippaamman painonnousut selittää turvotuksella... :D Pojan asennosta terkkari ei ollut ihan varma, asiaan tulee toivottavasti jonkinlainen selvyys ensi viikolla lääkärineuvolassa. Jos ei, niin sitten suuntana on äippäpoli ja siellä arvioita asennosta, koosta ja synnytystavasta. 

Synnytys alkaa olemaan jo mielessä, mutta lähinnä mielenkiinnolla odottelen. Monenlaisia tarinoita on tullut luettua (jo monta vuotta), mutta koska omaa synnytystä ja esim kivun kokemista ei osaa yhtään arvioida etukäteen, olen päättänyt murehtia asioista vasta niiden tullessa ajankohtaiseksi :) Kipukokemuksetkin ovat yksilöllisiä ja synnytyksen kulku myös, joten ihan hyvillä mielin odotellaan, miten itse pärjää ja mitä tapahtuu. Luotto oman kehon toimivuuteen tässä asiassa on yllättävän suuri :) 


Kommentit

 1. Voih, onpa sinun masu kasvanut ihanasti <3 Miten tämä aika meneeki niin hullun nopiaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos <3 Nopeasti tuntuu menevän tästäkin vinkkelistä.. :)

   Poista
 2. Kiva oli taas lukea sun ajatuksia:) iloisia ja leppoisia hetkiä odotuksen viimeisille viikoille! Oon niin hengessä mukana, tasan vuosi sitten olin itse samassa jamassa, aika tosiaan kiitää huimaa vauhtia, täällä kun suunnitellaan 1-vuotisbileitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea siis teidän pian 1-vuotiaalle :)

   Näistä lämpösemmistä keleistä en välitä sit niinku yhtään, ainakaan tän mahan kanssa :D Muutenkin tuskastun helposti Suomen helteisiin (kumma, ettei Thaimaassa ahdistanut), niin nyt sit vielä valmiiksi on kuuma.. Ei kiva. Kun ei tuota hellettä pääse edes pakoon muualle kuin ilmastoituun autoon, me kun ei omisteta ilmalämpöpumppua, joka mun mielestä ois ihan ehdoton tänne.

   Poista

Lähetä kommentti