Tiskirätti / DIY: Korinpohjaa pylväillä
Aloin virkkaamaan Blend Bamboo -langasta tiskirättiä (Ravelryyn klik) ihan vain kokeillakseni tuota uutta koukkua. Rakastuin! Siitä saa hyvin kiinni, ei hikoile edes mun käsissä ja tekeminen on miellyttävää. Ainakin heti alkumetrien jälkeen, kun kestihän siinä hieman tottuakin. Koko ikäni tähän asti oon virkannut ei-mitenkään-muotoilluilla koukuilla nimittäin. 

Rätistä tuli kiva, pehmeä ja joustava. Ja tuo Blend Bamboon väri on hirmu kiva, tykkään!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

Jossain vaiheessa keksin ottaa kuvia samalla kun virkkaan, jos joku muukin innostuisi tätä kokeilemaan. Mä virkkaan vasemmalla kädellä, mutta jos me vasenkätiset osataan soveltaa oikeakätisten ohjeita vasenkätiseen virkkaukseen, niin ehkä tekin saatte sovellettua nämä kuvat oikeakätisiksi ;) 

En todellakaan ole hyvä kirjoittamaan ohjeita normaalitilassakaan, saati nyt sitten maha pystyssä ja pää hatarana ;) Mutta tarkentavia kysymyksiä saa esittää, jos haluaa. Muualta netistä löytyy varmasti parempiakin ohjeita :D (Esim näemmä täällä.)

Mun korinpohjakuvio koostuu viiden pylvään ryhmistä. Yksinkertaisuudessaan idea on se, että kun haluat etukautta tulevan pylvään, otat langan koukulle edellisen kerroksen pylvään ympäri etukautta ja kun haluat takakautta tulevan pylvään, otat langan koukulle edellisen kerroksen pylvään takakautta.


Yllä olevassa kuvassa on tilanne, jossa halutaan etukautta tulevia pylväitä. Edelliset kolme kerrosta siinä kohdassa on tehty takakautta tulevia pylväitä, joten on aika vaihtaa kuviota.

"Tee langankierto koukulle. Työnnä koukku työn edestä edellisen kerroksen pylvään varren alta työn eteen. Tee langankierto koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa työn eteen. Koukulla on nyt kolme silmukkaa. Virkkaa pylväs tavalliseen tapaan valmiiksi"Kaksi ylläolevaa kuvaa koittavat havainnollistaa etukautta tehtäviä pylväitä. Uusi pylväskerros tehdään siis edellisen kerroksen pylväiden ympäri, eikä silmukkaan niiden päällä, kuten normaalisti tehtäisiin.


Tässä kuvassa taas on tilanne, jossa halutaan seuraavaksi saada takakautta tehtyjä pylväitä.

"Tee langankierto koukulle. Työnnä koukku työn takaa edellisen kerrksen pylvään varren ali työn taakse. Tee langankierto koukulle ja vedä lanka pylvään varren alta työn taakse. Koukulla on nyt kolme silmukkaa. Virkkaa pylväs tavalliseen tapaan valmiiksi."


Koukku on tuotu työn takapuolelta etupuolelle ja uudelleen takapuolelle, otetaan lanka koukulle ja tehdään pylväs normaalisti. Tätä takakautta tulevaa oli vaikeampi kuvata..


Yllä olevassa kuvassa kuitenkin näkyy nyt takakautta tehtyjä pylväitä kaksi kappaletta. Ne tavallaan häviävät puoliksi tuon edellisen kerroksen reunan taakse. Niistä näkyville jäävistä reunoista muodostuu nuo "vaakaraidat" työhön. 


Jokainen voi sitten itse tehdä minkä kokoista korinpohjaa haluaa. Mulla tosiaan tässä rätissä viiden pylvään ryhmiä ja kolmen kerroksen välein vaihdan pylväiden tekotapaa.

Kommentit

 1. Tää näyttää tosi kivalta, mutta mun pää on nyt niin hatara hellepäivän jäljiltä etten ota tosta ohjeesta mitään tolkkua :D täytyy koittaa joskus uudestaan lukea läpi ajatuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ihme vaikkei siitä mitään ymmärtäiskään... :D

   Poista
 2. Kivan näköstä tuo korinpohja malli :)

  VastaaPoista
 3. Siis mitä? Et voi olla näin nopea! Kestämätöntä :DD

  Mä en ole, kuin saanut yhden koukun paketista ja sulla on jo valmista siellä. Upeeta!
  Älyttömän hieno. Raaskiiko tuota ees käyttää ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti