Syksyn ensimmäiset
Noniin. Syksyn ensimmäiset uudet villasukat on valmiit. Valmistuivatkin ennätysajassa, 2,5vrk näihin taisi mennä. Koko aikaa en ehtinyt tikutella, mutta jos neuloo sukkia seiskaveikasta nelosen puikoilla, niin mitä voi olettaa ;) Nopeasti valmista. Tekniikkana magic loop ja suunta varpaista varteen. 

Käsiala ei ehkä ole se parhain (toki neulomisessa olleella tauollakin on suuresti tekemistä asian kanssa), mun mielestä 7Veljestä ja Knitpron puiset puikot eivät ehkä ole se paras yhdistelmä. Luistoa ei juurikaan ollut. Hiilikuituiset olis olleet varmasti paremmat, vaan eipä ollut oikeaa kokoa tähän hätään :) Täytyy siis joku kerta tehdä pieni retki Lankamaailmaan..

Sukat A:lle
Lanka: 7Veljestä
Puikot: Knitpro 4mm pyöröpuikot
Fiilis: Aika jees! Tästä se lähtee.

Ekaa kertaa tein sukat yhdestä kerästä käyttäen lankaa molemmista päistä (siis kerän sisältä ja ulkoa). Yllättävän helposti se onnistuikin. Oon kerran aiemmin yrittänyt samaa, mutta siitä ei tullut yhtikäs mitään. Tällä tavoin ei ole pakko jakaa kerää ensin kahteen osaan, että saa sukat puikoille. 

Kantapäistä tuli omaan silmään ihan hurjan rumat, mutta mies kehui niiden "loksahtavan paikalleen" paremmin kuin mitkään hänen sukkansa ikinä. Joten annetaan ruma ulkomuoto anteeksi ja tyydytään siihen, että ne ovat erityisen toimivat :D 

Laitoin jo seuraavat sukat puikoille. Niistä ois tarkoitus saada itselleni niin pitkät sukat, kuin lankaa riittää. 
Katsotaan ;) 

Kommentit

 1. Hyvä startti sukkaprojektiin! Kyllä niin tekis mieli jo itsekkin vetää villasukat jalkaan, mutta mä vielä sinnittelen ajatusta että vielä on kesää jäljellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyh, mä oon kulkenut jo hyvän aikaa villasukissa :) Jotkuthan käyttää villasukkia myös kesällä.

   Poista
 2. Mahtava aloitus !

  Mä en oo vieläkään tuota tekniikkaa harjoitellut. Ehkä joku päivä.

  Mulla muuten saattaa tänään valmistua koko kesän väännetyt sukat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sit ku tuohon tekniikkaan tutustut ni ihmettelet miksi oot koskaan tehny sukkia yksi kerrallaan ;)

   Odotan innolla millaiset sukat siellä on valmistumassa! :)

   Poista
 3. Hyvät sukat on päivän pelastus:)
  Harmittaa, kun itsellä ei ole aikaa neuloa mitään...aiemmin neuloin paljonkin. Mutta josko joskus tulevaisuudessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on kyllä ihan mahtava keksintö :) Lämmittävät mieltä jo tehdessä. Syksy on parasta aikaa, kun saa vetästä ne lempparisukat jalkaan. Tai tehdä uudet lempparit :) Toivottavasti vielä pääset kutimien pariin :)

   Poista
 4. Hei hienoa! Siitä se neuloosi lähtee. :) En ollut kuullutkaan että voisi yhdestä kerästä tehdä sukat samanaikaisesti! Sitä täytyy kokeilla kun tulee tehtyä seuraavan kerran yksiväriset sukat. Ja tuota magic looppia voisi kanssa hieman treenata, jos se sujuisi jo paremmin kuin ensimmäisellä keralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä! Tästä se lähtee :) Hiljaa hyvä tulee. Tuo kerän molemmista päistä neulominen oli aluks vähän omituista, mutta kohta on toinen pari sellaisia sukkia uunista ulos.. :) Toimii!

   Poista
  2. Vitsi pitääkin ottaa pian kokeiluun. Nyt on työnalla ollut vain erilaisia raitalankoja ja mun on aina ihan pakko yrittää saada sukat samannäköiseksi. Semmoisen langan kanssa ei minun ainakaan kannata tekniikkaa kokeilla. :)

   Poista
  3. No ei juu, jos haluaa samanlaiset sukat :D Mä tykkään eripariraidoista, niin omalla kohdalla ei haittais... :)

   Poista

Lähetä kommentti