Helmikuun sukatJa näin on valmistunut helmikuussa myös villasukat! 

Lankana Gjestal Maija ja puikot 3mm pyöröt 120cm kaapelilla.

Alunperin suunnitelmana oli tehdä sukat pukinkonttiin - tai peräti itselleni.. Mutta koska sukista tuli sopivat miehen jalkaan, niin siihen jäivät. Joko mulla on tosi löysä käsiala edelleen tai sitten sukkien koko (mukamas naiselle 38-39) on toodella reilu. Miehenkin jalassa lörpöttää hieman, mutta ei kuulemma haittaa, kun tykkää väljemmistä. 

Ensimmäistä kertaa kokeilin myös tiimalasikantapäätä! Olen joskus kirjallisia ohjeita seuraten koittanut tehdä, mutta epäonnistunut joka kerta. Nyt kuitenkin käytin ohjeena Suuren Käsityön Youtube-videota aiheesta ja johan toimii! Ei edes reikiä tullut, vaikka ne on kuulemma usein tiimalasikantapään "ongelma". Videoon pääset tästä

Tiimalasikantapää sopii myös varpaista aloitettaviin sukkiin, joka on tekniikkana minulle kaikkein mieluisin. Kiilalevennyksiäkään (tai -kavennuksia, jos varresta aloittaa) tätä kantapäätä varten ei tarvitse tehdä, ellei halua muotoilla sukkaa paremmin jalkaan. Näissä sukissa muotoilu on siis olematon, mutta istuvat silti kivasti miehen jalkaan. 

Seuraavat sukatkin on jo suunnitteilla, tarkoitus ois tänään huitasta puikoille :) Ja tällä kertaa omaan jalkaan, jos onnistuu niin kuin oon suunnitellut. Teen kyllä pienemmällä silmukkamäärällä ja todennäköisesti vähennän silmukoita kantapään jälkeen (aloitan varpaista), jotta istuis hieman paremmin :)

Vuoden sukkasaldo on nyt yhteensä 4 sukkaparia ja yhdet huopatossut, eli yhteensä viisi paria jalassa pidettäviä juttuja. Tavoitteesta uupuu siis enää 7 paria ja ollaan vasta maaliskuulle menossa. Hyvä minä :) 

Kommentit

 1. Tosi kiva tuo resori :) täytyy kans katsoa se video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mun silmää miellyttää kaikista eniten tuo 1o takakautta, 1n resori :) Siks tungen sitä kaikkiin sukkiin :D

   Poista
 2. No vähän hyvä Sinä! Kauhea vauhti päällä. Ja ihania sukkia.
  Minä vaan "vanhalla viisiin" viidellä puikolla varresta aloittaen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, jahka vauhtiin pääset, ni haluut opetella magic loopin ;) Voin opettaa. Helppoa ku heinänteko ku vaan hoksaa idean :) Ja vauhti.. Hiljalleen, joka ilta vähän, kun on "omaa aikaa" :)

   Poista
 3. Voi kiitos hirveästi ilahdutuksesta, se oli aivan loistava! <3 Oletko itse tehnyt korun ja silmukkamerkit?

  Itse olen tainnut kerran tehdä tiimalasikantapään ja siihen taisi tulla juuri niitä reikiä. Pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla tuolla videon ohjeella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että posti tuli perille :) Juu, itse oon tehnyt sekä korun että silmukkamerkit. :) Toivottavasti olivat mieleiset. Silmukkamerkkejä oon tehnyt aiemminkin ja ne on toimineet ihan kivasti, yllättävän vähän jääneet kiinni töihin. Toivottavasti nuokin toimivat, kerro toki sit jos/kun käytät! :)

   Tuo ohje oli kätevä, tiimalasikantapää aukes ihan uudella tavalla nyt :)

   Poista
  2. Oi nää on ihan täydelliset! <3 Oon ettinyt tuommoisia koru silmukkamerkkejä pitkään, mutta lankakaupoissa usein on vain niitä muovisia silmukkamerkkejä. Vaihdan Still Light tunikan silmukkamerkit heti noihin kunhan vain ehdin sitä jatkamaan. :)

   Poista
  3. Jee, ihanaa, kun oli mieleisiä juttuja <3

   Poista

Lähetä kommentti