Isänpäivätorttu


Eilen vietettiin meidän perheessä toista isänpäivää. Aamulla isimies sai nukkua pidempään ja herättämään kun mentiin, niin W sanoi "avaa, avaa", että isi ymmärtäisi avata paketin. 

Iltapäivällä tuli myös appiukko käymään, kun ihan varta vasten kutsuttiin. Leivoin aamupäivällä jääkaappiin tortun odottamaan iltapäivän kahvitteluja. Tortusta tuli sen verran mainio, että jaanpa reseptin myös tänne.

Tarvikkeet: 
valmis torttupohja
1 prk vispikermaa
1prk valkosuklaa-lime rahkaa
1 liivatelehti
tilkka sitruunamehua
marjoja (mustikoita ja mansikoita)

Ota marjat pakkasesta sulamaan. Kostuta torttupohjaa hieman esim maidolla tai mehulla. Laita liivatelehti kylmän veteen. Vatkaa vispikerma. Sekoita rahka vispikerman joukkoon. Lisää sitruunamehun joukkoon n. 2rkl kiehuvaa vettä ja sekoita liivatelehti kuumaan mehuun. Lisää liivateseos vispikerman ja rahkan sekaan ja sekoita. 

Levitin mansikat ja osan mustikoista tortun pohjalle ja lusikoin kerman päälle. Kerman päälle ripottelin loput mustikat. Laita torttu jääkaappiin muutamaksi tunniksi.


Kommentit

  1. Meillä tehtiin aika samalla reseptillä, tosin ilman liivatetta. Valkosuklaa-limerahka oli ihan uusi tuttavuus ja olikin ihan raikas maku. :) Koristeena oli mm. vaahtokarkkeja, koska oli tärkeää, että 2-vuotiaan on isin kakku helppo koristella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kerran aikaisemmin kokeillut tuota rahkaa. Se on kyllä todella herkullista. :) Teidän kakku kuulostaa hyvältä myös!

      Poista

Lähetä kommentti