ValekirjoneulettaSain aloitettua valekirjoneulesukkani jo jokin aika sitten ja niitä olen hiljakseen tässä neuloskellut W:n päiväunien ja yöunien aikoihin. Lankana siis Regian Arne&Carlos-sukkalanka. 

Eihän tuota jälkeä nyt ihan kirjoneuleeksi voi sanoa, mutta hauska sitä on silti neuloa. Puikkoina 2,5mm pyöröpuikot ja jäljellä enää varren neulominen loppuun. Eli siis langan neulominen loppuun, kun en ajatellut jämäkeriä tästä itselleni jättää. :) Ilmeisesti ihan polvipituiset näistä riittää, yksi kerä per sukka. Värit on kivan pirteät ja lanka liukuu kivasti puikoilla, helppo neuloa. 

Näihin tein tiimalasikantapäät, koska halusin palauttaa sen mieleeni -onnistuinkin jopa. Oon muutaman kerran tehnyt tiimalasikantapään tätä ennen ja tykkään siitä miten se istuu jalkaani. Eihän se yhtä vahva ole kuin vahvistettu kantapää, mutta eiköhän se kestä tarpeeksi. Tai sitten pujottelen silmukoiden läpi nurjalle puolelle vielä vahvistusta.

Millä tyylillä sinä teet kantapään?

Kommentit

 1. Mä oon aina ennen tehnyt vain ja ainoastaan perus- eli saksalaisen kantapään. Joskus on antanut ihan vääriä neuvojakin ku oon luullu ett kaikki tekee tuollaisen, mutt neuvottava onkin tehnyt jotain muuta-
  Nyt jos aloitan varresta teen ranskalaisen kantapään. Se istuu paremmin.
  Kun aloitan kärjestä niin teen sellaisen kuin olen oppinut ja se kuulemma on ranskalainen toisinpäin tehtynä. En kyll oo varma onko, ku siinä tehdään "kiedo ja käännä" tekniikalla lyhennettyjä kerroksia.
  Mulla on vain yksi ohje jolla osaan tehdä kärjestä aloittaen ohuella langalla (410 m), muun paksuiset langat teen sitt varresta alkaen ku en osaa laskea mittoja kärjestä aloitusta varten.
  Tiimalasin oon kerran tehny semmosella ohjeella, että tuli ihan reiällinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiimalasiin löytyy äärimmäisen hyvä video SuuriKäsityön Youtube-tililtä. Löytyy haulla tiimalasikantapää :) Sen "perinteisen" voi muuten tehdä myös varpaista alkaen, väärinpäin. Eli kantalappu tulee kantapään alle. Toimii ja istuu jalkaan, vaikkei ehkä se kaunein niinpäin olekaan.

   Poista
 2. Pirteän oloiset sukat tulossa. Viime aikoina olen kokeillut useita erilaisia kantapäitä, viimeisimpien joukossa ristiinvahvistettu kantapää, sekä tuo tiimalasikantapää. Jos pitäisi mukavuusneuloa niin kyllä aloitan varresta ja teen perinteisen vahvistetun kantapään - sitä kun ei tartte ajatella voi vaan tehä! Tiimalasi tuntui kovin monimutkaiselta siihen verrattuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ns perinteinen kantapää on ristiinvahvistettu, jos teen varresta alkaen. Se miellyttää omaa silmää eniten :) Tiimalasin oon tehnyt nyt 3 kertaa ja ei se enää kyllä vaikealta tunnu. :)

   Poista
 3. Hauskan näköiset niistä tuli. Varmaan kiva neuloa kun odottaa kiinnostuneena mitä sieltä seuraavaksi tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tuo jälki ihan kivaa on :) Ja tosiaan ihan hauskaa neulottavaa.

   Poista

Lähetä kommentti