I'm back!

Joko oli ikävä?

"Hieman" vierähtänyt aikaa edellisestä blogipäivityksestä. En ehkä ala selittelemään, jokainen taitaa tietää, kuinka helppoa omat harrastukset on unohtaa perhe- ja työelämän keskellä. Nyt kuitenkin aamulla keksin kaivaa tietokoneeni kaapin perukoilta ja yrittää taas vähän palautta mieleen näitä blogimaailman asioita. 

Ei se helppoa ollut. Kone käynnistyi yllättävän kevyesti, mutta availepa ohjelmia, säädä hitaan koneen kanssa vähän ulkoasua, käynnistä kone pari kertaa uudelleen, etsi kivoja kuvia (onneksi on Google Kuvat!), kaiva kamera naftaliinista (yllättäen akkua oli!), ota pari kuvaa, tappele kuvien siirtämisen kanssa (viides kerta toden sanoi, vaihtoehtoista reittiä) ja sitten pitäisi vielä saada jotain kirjoitettuakin? Suurin osa Facebookin virkkausryhmiin kuuluvista varmasti on törmännyt näihin Elements Cal -lappusiin joka paikassa. Minäkin innostuin äärimmäisen yksinkertaisesta, mutta nerokkaasta tavasta tehdä näitä moderneja mummoruutuja. Hetken sai kaivella sopivia lankoja laatikoista, mutta valmista tuli. Kaksi pienempää tehty tiskirättilangoilla, isompi mahdollisesti jatkojalostuu aikanaan tyynyliinaksi tai ehkä jopa peitoksi, jos tarpeeksi lisään paloja. 

Bambuisia/puuvillaisia tiskirättejä ei voi koskaan olla liikaa. Tässä mallissa on vielä hyvä hankauspinta, jotta sitkeimmätkin kuivuneet ketsupit jne saa irti. Luulisin, että nämä jopa voittavat aiemmin tehdyn korinpohjarätin, joka muuten on vain parantunut käytössä.

Olen muutamat skeptikotkin saanut tässä blogin hiljaiselon aikana kääntymään virkattujen tiskirättien puolelle. Yksi entinen työkaveri, jonka lahjoin niillä edellisillä siksak-räteillä, sanoi, että ei enää ikinä, ikinä, ikinä osta kaupasta tiskirättejä. 


Onhan tässä väliajalla muutakin puuhattu, ommeltu hieman vaatteita pojalle, aloitettu bujo x2, saatu TN ja rakastuttu siihen, tehty parit villasukat ja uusia huiveja. Olin jo säntäämässä lankakauppaan, koska huomasin, että lankavarastoni alkaa näyttämään turhan ankealta. Viikko sitten kannoin kuitenkin äidiltäni kolme kassillista lankoja kotiin, että ei tässä nyt hetkeen olekaan tarvetta suunnata Ogelin Lankamaailmaan. Siellä Snurressa voisin kyllä yrittää tämän vuoden puolella käydä. Helsinkiin lähteminen tuntuu vain aina niin hankalalta, eihän tästä menekään kuin kahdelta juna-asemalta 10 minuutin välein junia! Mutta otetaan se tämän vuoden tavoitteeksi.

Mitä teille kuuluu?

Kommentit

 1. Kiitos hyvää kuuluu :D
  Noita tiskirättejä voisin sinulta ostaa muutaman uuden - nuo edelliset ovat jo niin käytettyjä vaikkakaan ne eivät mene huonoksi millään. Mutta niitä ei voi olla - kuten sanoit - koskaan liikaa.
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskirättejähän piisaa :) On niitä siksak-mallisia vielä muutama laatikossa odottamassa kotiaan ja nämä molemmat uudet ovat vielä käyttämättömiä :)
   Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Kiva virkkausmalli, en ollutkaan tähän törmännyt aiemmin! Kiva taas lueskella sinunkin blogiasi, omaakin yritän taas hieman herätellä eloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ja ilman typoja.. ->
   Moi! :) Joo, mä yritän nyt kovasti päivitellä ahkerammin, tää oli aikoinaan niin tärkeä harrastus. Täytyykin tulla vastavierailulle :)

   Poista
  3. Kiva, kun kävit vastavierailulla :) Niinpä, tämä on kyllä kiva harrastus, jolle haluan itsekin taas raivata lisää tilaa.

   Poista

Lähetä kommentti